Suojaa kehoasi ja vältä krapula – syö näitä ennen juhannuksen juhlintaa!
![Copyright: Shutterstock. Photographer: Shutterstock. mustikka,-krapula](https://im.mtvuutiset.fi/image/3448304/landscape16_9/1024/578/41860bc0e6f72ccf6bd6130dcbb454a7/Ex/mustikka-krapula.jpg)
Juhannuksena tulee usein nautittua myös muutamia alkoholijuomia. Syö näitä raaka-aineita, niin suojaat kehoasi ja vältät pahimman krapulan.
Innokkaiden juhlijoiden kannattaa muistaa pitää huolta myös maksastaan, sillä se poistaa kehosta myrkkyjä ja muita haitta-aineita. Maksa myös suojaa elimistöä alkoholilta ja näin ollen myöskään krapulat eivät tunnu niin kammottavilta.
Marjat
Mustikka ja mustaherukka ovat erittäin toimivia maksan puhdistajia, joten nappaa näitä marjoja mukaasi mökille.
Villiyrtit
Voikukan juuret ja kehäkukan kukat elvyttävät ja puhdistavat maksaa.
Punajuuri
Punajuuri edistää maksan terveyttä ja puhdistaa kehoa haitallisista ainesosista.
Mausteet
Salvia ja kurkuma ovat mausteita, jotka kannattaa lisätä juhannusruoan sekaan, sillä ne puhdistavat maksaa.
Banaani
Banaanit taistelevat nestehukkaa vastaan ja puhdistaa maksaa. Alkoholin takia magnesiumia ja kaliumia tarvitaan enemmän ja niitähän banaanista löytyy.
Inkivääri ja valkosipuli
Inkivääri ja valkosipuli auttavat myös krapulasta selviytymistä, sillä ne poistavat kehosta haitallisia vapaita radikaaleja.
Vihreä tee
Vihreä tee sisältää paljon antioksidantteja, jotka suojaavat kehoa. Tämä tehojuoma myös puhdistaa kehoa nopeasti, joten muista juoda vihreää teetä ennen juhlia ja niiden jälkeen.
Lähteet: Men’s Health, Answers
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka