Suojaa kehoasi ja vältä krapula – syö näitä ennen juhannuksen juhlintaa!

mustikka,-krapula
Mustikka ja monet muut raaka-aineet helpottavat oloa krapulassa. Shutterstock

Juhannuksena tulee usein nautittua myös muutamia alkoholijuomia. Syö näitä raaka-aineita, niin suojaat kehoasi ja vältät pahimman krapulan.

Innokkaiden juhlijoiden kannattaa muistaa pitää huolta myös maksastaan, sillä se poistaa kehosta myrkkyjä ja muita haitta-aineita. Maksa myös suojaa elimistöä alkoholilta ja näin ollen myöskään krapulat eivät tunnu niin kammottavilta.

Marjat

Mustikka ja mustaherukka ovat erittäin toimivia maksan puhdistajia, joten nappaa näitä marjoja mukaasi mökille.

Villiyrtit

Voikukan juuret ja kehäkukan kukat elvyttävät ja puhdistavat maksaa.

Punajuuri

Punajuuri edistää maksan terveyttä ja puhdistaa kehoa haitallisista ainesosista.  

Mausteet

Salvia ja kurkuma ovat mausteita, jotka kannattaa lisätä juhannusruoan sekaan, sillä ne puhdistavat maksaa.

Banaani

Banaanit taistelevat nestehukkaa vastaan ja puhdistaa maksaa. Alkoholin takia magnesiumia ja kaliumia tarvitaan enemmän ja niitähän banaanista löytyy.

Inkivääri ja valkosipuli

Inkivääri ja valkosipuli auttavat myös krapulasta selviytymistä, sillä ne poistavat kehosta haitallisia vapaita radikaaleja.

Vihreä tee

Vihreä tee sisältää paljon antioksidantteja, jotka suojaavat kehoa. Tämä tehojuoma myös puhdistaa kehoa nopeasti, joten muista juoda vihreää teetä ennen juhlia ja niiden jälkeen.

Lähteet: Men’s Health, Answers 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.