Selvät merkit paljastavat pilaantumisen – tunnista tiskin tuorein kala
The Daily Meal listasi merkkejä, joita kalatiskillä kannattaa tarkkailla tuoreimman mahdollisen kalan valitsemiseksi.
Kalatiskillä kannattaa pitää silmät auki. Nämä merkit kertovat kalan tuoreudesta.
Kirkkaat silmät
Jos olet ostamassa kokonaista kalaa, kiinnitä huomita ensin kalan silmiin. Kun kala alkaa vanheta, muuttuvat silmät sameiksi. Mitä kirkkaammat silmät, sen tuoreempi kala.
Kiiltävä nahka
Myös nahan tulisi olla mahdollisimman kirkas ja kiiltävä. Jos nahka näyttää hajoilevalta ja hilseilevältä, on se merkki siitä, ettei kala ole enää tuoreimmillaan.
Kiinteä liha
Kalan lihan tulee näyttää kiinteältä ja jämäkältä. Jos liha on hajoilevaa, murenevaa tai tahmaista, kalaa ei kannata ostaa.
Pakastettukin voi olla maukasta
Pakastetulla kalalla on huono maine, mutta mikäli kala on pakastettu heti pyytämisen jälkeen, se on luultavasti vähintäänkin yhtä maukasta kuin tuore kala. Jääkiteet kalassa kielivät siitä, ettei kalaa ole pakastettu asianmukaisesti.
Sulata kala hitaasti jääkaapissa parhaan lopputuloksen saamiseksi.
Lähde: The Daily Meal
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa