Selvät merkit paljastavat pilaantumisen – tunnista tiskin tuorein kala

kala
Kalatiskillä kannattaa olla tarkkana, jos haluat saada tuoretta ja maukasta kalaa. Shutterstock

The Daily Meal listasi merkkejä, joita kalatiskillä kannattaa tarkkailla tuoreimman mahdollisen kalan valitsemiseksi. 

Kalatiskillä kannattaa pitää silmät auki. Nämä merkit kertovat kalan tuoreudesta. 

Kirkkaat silmät

Jos olet ostamassa kokonaista kalaa, kiinnitä huomita ensin kalan silmiin. Kun kala alkaa vanheta, muuttuvat silmät sameiksi. Mitä kirkkaammat silmät, sen tuoreempi kala.

Kiiltävä nahka

Myös nahan tulisi olla mahdollisimman kirkas ja kiiltävä. Jos nahka näyttää hajoilevalta ja hilseilevältä, on se merkki siitä, ettei kala ole enää tuoreimmillaan.

Kiinteä liha

Kalan lihan tulee näyttää kiinteältä ja jämäkältä. Jos liha on hajoilevaa, murenevaa tai tahmaista, kalaa ei kannata ostaa.

Pakastettukin voi olla maukasta

Pakastetulla kalalla on huono maine, mutta mikäli kala on pakastettu heti pyytämisen jälkeen, se on luultavasti vähintäänkin yhtä maukasta kuin tuore kala. Jääkiteet kalassa kielivät siitä, ettei kalaa ole pakastettu asianmukaisesti.

Sulata kala hitaasti jääkaapissa parhaan lopputuloksen saamiseksi. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.