Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savupaprikaa, katkarapua ja helmi-couscousia – maukas ja nopea arkiruoka

MTV
Julkaistu 25.12.2019 10:44

MTV LIFESTYLE

Upea, helppo ja nopea arkiruoka, joka liikkuu jossain curryn ja pastan välimaastossa espanjalaista keittiöitä syleillen. Tuhdisti makua, jota voit helposti säädellä oman maun mukaan. Tämä on samalla viimeinen resepti Sivumaun tässä osoitteessa.

Tämä on myös täydellinen ruoka kokeilla helmi-couscousia, mikäli sellainen on jäänyt vielä testaamatta. Kuin couscous, mutta suurempia. Nuppineulanpään ja herneen väliltä. Niitä on saatavilla hyvin varustetuista marketeista. Jos sellaista ei kaupasta löydy, niin voit korvata sen vaikka riisinmuotoisella pastalla, jota pitäisi ainakin löytyä.

HUOM! Tämä blogi siirtyy 2020 alusta osoitteeseen www.sivumaku.fi. Yritän saada uuden blogin valmiiksi asap, joten älä pelästy, jos siellä näyttää saapuessasi kamalalta. Samalla aloitan yhteistyöpostaukset laadukkaiden asioiden kanssa, joten jos sulla olisi siihen ideaa, laita mailia: skippari@gmail.com.

PS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa  (myös Stories) ja  Twitterissä.


Savupaprikaa, katkarapua ja helmi-couscousia

3-4 hlölle
250 g katkarapuja
2 dl helmi-couscousia (tai riisinjyväpastaa)
2 dl paahdettua paprikaa, paloina
2 sardellifileetä (voi olla kilohailianjovistakin, mut ei oo niin hyvää, tai sitten korvaat suolalla)
1 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli, halkaistuna ja ohueksi viipaloituna
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 lasillinen kuivaa valkoviiniä
5 dl kanalientä
1 rkl hunajaa
1 tl savupaprikaa
ripaus cayennepippuria
2 tl punaviinietikkaa
kourallinen lehtipersiljaa, hienonnettuna
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

 Katso ensin helmi-couscousin pakkauksesta sen keittoaika, jotta osaat ajoittaa, milloin ne laitetaan kypsymään. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lorauta pohjalle oliiviöljyä ja lisää sipuli. Kuullota sitä muutama minuutti ja lisää mukaan paprikapalat, sardellifileet sekä valkosipuli ja mausta savupaprikalla ja ripauksella cayennepippuria. Hämmennä minuutti ja kaada sekaan valkoviini. Anna viinin haihtua melkein loppuun ja lisää kanaliemi, tomaattimurska, hunaja ja couscous. Mausta hiukan suolalla ja pippurilla. Anna porista, kunnes couscous alkaa olla al dente. Lisää katkaravut, sekoita ja anna niiden lämmetä minuutti pari. Ota liedeltä ja lorauta päälle hiukan punaviinietikkaa.

Annostele ja viimeistele lehtipersiljalla ja lorauksella hyvää oliiviöljyä.

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuMustapapu-mango -enchiladat uunissa – supervegemakua!Burgundinpata, kuten sen kuuluu olla(Vähän niin kuin) StroganoffChili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstäIntialainen voikana - syntisen hyvää