Salakavalat hiilarit saattavat sabotoida laihtumisesi

jauhot
Shutterstock

Jumittaako vaakalukema, vaikka yrität syödä terveellisesti ja liikkua? Painonlaskua saattavat haitata hiilihydraatit, joita tulet syöneeksi lähes huomaamattasi, kertoo Shape.com

Vaikka rajoittaisit valkoisen leivän, pastan ja riisin syömistä, saattaa ruokavaliosi sisältää niin sanottuja piilohiilihydraatteja, jotka saattavat vaikeuttaa tavoitteidesi saavuttamista.

Mutta mitä nämä piilottelevat hiilihydraatit sitten ovat? Ne ovat sokerinlähteitä, joita et nimiensä perusteella arvaisi sokeriksi ja joita löytyy myös ruoista, joista et arvaisi niitä löytyvän. Tärkeintä onkin tutkia elintarvikkeiden tuoteselosteet kunnolla, sillä pelkkään omaan arvailuun ei kannata luottaa.

Etsi tuoteselosteista esimerkiksi sanoja maltodekstriini sekä muunneltu tärkkelys. Muunneltu tärkkelys on käytännössä jauhoa. Huomioi myös esimerkiksi ketsupin ja salaatinkastikkeiden sisältämä piilosokeri. 

Ylipäänsä hyvä muistisääntö on käyttää elintarvikkeita, jotka koostuvat vain muutamasta eri raaka-aineesta. Syömällä puhtaita ja tuoreita raaka-aineita tiedät aina, mitä suuhusi pistät. 

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja