Lisää vettä halpuutusmyllyyn: HOK-Elannon Prismoissa ruokiin –60% alelaput iltaisin

Kerma alennus ruoka kauppa
Kuvituskuva: S-ryhmä halpuuttaa nyt aletuotteita. Lehtikuva

S-ryhmän halpuuttamiskampanja jatkuu nyt aletuotteiden hintojen laskemisella osassa Prismoista.

HOK-Elanto tiedottaa aloittavansa Prismoissa käytännön, jossa kello 21 jälkeen asiakas saa jo alennetuista elintarvikkeista tupla-alennuksen. Tämä tarkoittaa sitä, että –30% merkityistä tuotteista saa maanantaista 29.2.2016 lähtien 60 prosentin alennuksen, kun ostokset tekee yhdeksän jälkeen.

Elintarvikkeet, joiden viimeinen myyntipäivä tai parasta ennen -päiväys on lähestymässä, merkitään punaisilla –30 % -tarroilla ja näistä tuotteista saa jatkossa iltaisin tupla-alennuksen. 

Tavoitteena hävikin vähentäminen

HOK-Elanto perustelee uutta halpuutustaktiikkaansa ekologisuudella ja hävikin vähentämisellä.

– Se on meidän kannaltamme ekologista ja myös taloudellisesti perusteltua. Samalla se antaa asiakkaillemme mahdollisuuden tehdä edullisia löytöjä ja säästää ruokalaskussa, toteaa HOK-Elannon Prisma-ketjun johtaja Lassi Juntunen.

HOK-Elannon tavoitteena on, että tulevaisuudessa jätteeksi ei päätyisi lainkaan tai hyvin vähän elintarvikkeita. Tuotteiden hintojen laskemisen lisäksi HOK-Elanto pyrkii hävikin minimoimiseen muun muassa lahjoittamalla ruokaa hyväntekeväisyyteen ja valmistamalla jätteeksi päätyvistä elintarvikkeista bioetanolia.

Kauppojen aukioloajat vapautuivat tänä vuonna ja samalla myös S-ryhmä pidensi elintarvikekauppojensa aukioloaikoja. Useat Suomen ovat Prismat ovatkin arkisin auki nykyään kello 23 asti. Uudella aletuotteiden halpuuttamistaktiikalla pyrittäneen myös houkuttelemaan asiakkaita ostoksille myöhemmin illalla.

Halpuuttamiskampanjaa myös kritisoitu

Vaikka elintarvikkeiden hintojen halpeneminen onkin ilahduttanut monia suomalaisia, on kolikolla myös kääntöpuolensa. S-ryhmän halpuuttamiskampanja on kerännyt kritiikkiä esimerkiksi ruokatuottajilta.

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry otti S-ryhmän hinnanalennuksiin kantaa viime vuonna ja totesi, että halpuuttamisen marginaalia on revitty erityisesti tuottajien selkänahasta.

− Ruuan hinnan lasku on sinällään monelle kuluttajalle tervetullut uutinen. Hinnanalennukset on kuitenkin kustannettava kaupan marginaaleja leikkaamalla ja toimintaa tehostamalla. Muutoin ne voivat pitkällä tähtäimellä heikentää kotimaisen maatalouden ja elintarviketeollisuuden jo ennestään heikkoa kannattavuutta, totesi MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.

Juttua ja otsikkoa muokattu 29.2.2016 klo 19:33 Tarkennettu, että alennukset ovat voimassa vain HOK-Elannon Prismoissa, eikä kaikissa S-ryhmän Prismoissa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja