Mainos

Rusinapullasta ylellisyystuote? Leipomoita uhkaa maailmanlaajuinen rusinapula

Maailmanlaajuisen rusinapulan odotetaan nostavan rusinoiden, mutta myös niitä sisältävien leipomotuotteiden hintoja. 

Jos rusinat kuuluvat lempituotteidesi joukkoon, nyt jos koskaan niitä kannata syödä varastoon. Rusinoiden hinta saattaa nimittäin kohota hyvinkin pian pilviin.

Hintojen kohoaminen johtuu maailmanlaajuisesta rusinapulasta, joka saattaa nostaa myös leipomotuotteiden hintoja, uutisoi Metro.

Epäsuotaisat sääolo yhtenä syynä rusinakatoon

Kaliforniassa tuotetaan 2017–2018 aikana noin 275 000 tonnia rusinoita, mikä on kahdeksan prosenttia vähemmän kuin viime vuonna, ja peräti 15 prosenttia vähemmän kuin viiden viime vuoden keskiarvolla. Lämpöaallon lisäksi rusinakato johtuu siitä, että maanviljelijät ovat keskittyneet muihin, tuottavampiin viljelykasveihin.

Yhdysvalloissa rusinoiden hinta on noussut peräti 50 prosentilla viime syyskuusta lähtien. Isossa-Britanniassa leipomot ovat ryhtyneet etsimään näitä kuivattuja hedelmiä muista maista, kuten Turkista ja Kreikasta.

Kasvanut kysyntä on johtanut siihen, että nyt myös turkkilaisten rusinoiden hinnat ovat puolestaan nousseet 30 prosentilla. Australialaisista maanviljelijöistäkään ei tunnu olevan apua, sillä sato on viikkoja myöhässä epäsuotuisten sääolojen vuoksi.

Jos tilanne jatkuu yhtä huonona, voi olla, että tänä pääsiäisenä pashasta tulee kallista herkkua.

Lähde: Metro

***


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja