Ruokatoimittaja testasi leuat loksauttavan munaniksin – se todella toimii: "Vau, pakko kokeilla"

Kananmuna kuoriminen muna
Kananmunan kuoriminen onnistuu vesilasin avulla. Kuvituskuva. Shutterstock

The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja testasi Twitterissä villinneen kananmunaniksin. Kananmunien kuorimista nopeuttava niksi osoittautui toimivaksi.

Netissä pyörii säännöllisin väliajoin niksejä, jotka lupaavat jollain tapaa helpottaa tai nopeutaa ruoanlaittoa. Osa simppeleiltä vaikuttavista kikoista osoittautuu kuitenkin käytännössä liian vaikeiksi, tai yksinkertaisesti täysin turhiksi.

Viime päivinä Twitterissä on kohistu uudesta munaniksistä, joka tekee kananmunien kuorimisesta lastenleikkiä. Rex Chapmanin Twitteriin jakamalla videolla näytetään, miten kovaksi keitetty kananmuna pudotetaan vedellä täytettyyn lasiin. Tämän jälkeen lasi peitetään kädellä ja sitä heilutetaan. Muutaman sekunnin päästä kananmunankuoret irtoavat lähes itsestään. Kas näin:

Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

–  Olen ilmeisesti kuorinut kananmunan väärin koko elämäni ajan, Chapman kirjoitti videon yhteyteen ruokanikseille tyypilliseen tyyliin.

Chapmanin videolla on jo yli 3,7 miljoonaa katselukertaa ja ihmiset keskustelevat aiheesta tohkeissaan. Osa ei ole uskoa näkemäänsä todeksi.

– Vau, pakko kokeilla, nimimerkki TigesGal ihailee Twitterissä.

– Luulen, että kylmä vesi avittaa tässä tapauksessa kuorien irtoamista, nimimerkki cancelado parceido kirjoittaa. 

Näin niksi toimi käytännössä

Koska Chapmanin niksi vaikutti videolla pätevältä, The Kitchn -ruokasivuston toimittaja Naomi Tomky päätti testata sen toimivuuden käytännössä.

– Keitin kolmea kananmunaa yhdeksän minuuttia. Sitten laitoin yhden lasiin veden kanssa ja ravistin. Kuori murtui hieman, mutta kananmuna ei pullahtanut kokonaan ulos. Muna oli kuitenkin todella helppo saada kuoresta tämän jälkeen, Tomky kertoo.

Hän testasi niksiä uudelleen toisella kananmunalla, mutta ravisti tällä kertaa hieman voimakkaammin ja pidempään. Myös vettä oli enemmän lasissa. Toisella yrittämällä niksi toimikin aivan kuten videolla. Myös kolmas kananmuna pullahti ulos kuorestaan alun pienen epävarmuuden jälkeen.

–  Niksi todella toimii pienen harjoittelun jälkeen. Kuten yleensä, niksi vaati hieman enemmän yritystä kuin video antaa ymmärtää, mutta tämä on joka tapauksessa hauska tapa kananmunien kuorimiseen.

Lähde: The Kitchn

***

Testaa herkullinen kananmunakastike:

0:51

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja