Rheinhessenin viinitiloja 1/4: Weingut Schloss Westerhaus

Aika esitellä Saksan pressimatkan varrella poikettuja viinitiloja ja tavattuja viinintekijöitä. Nappaa vinkit talteen viinimatkalle ja viinihyllyyn! Ensimmäisenä vuorossa ihastuttava Weingut Schloss Westerhaus.

Turnee alkoi prameimmaista päästä, Weingut Schloss Westerhausin tiluksilta Ingelheimista. Romanttisen jylhä linna sijaitsee rinteen harjalla tarjoten aitiopaikan alhaalla siintävän kaupungin ihasteluun. Opelin perhe hankki 1500-1600-luvuilla rakennetun linnakkeen 1900 ja on elänyt mestoilla jo neljän sukupolven ajan. Nykyisin tilaa emännöi kreivitär Ivonne von Schönburg-Glachau miehensä Johanneksen hoitaessa viinipuolta. Oishan se kivaa, jos vaimon isoisoisä olis keksinyt Opelin, mutta ihan jees näinkin. Kotini on linnani ja just hankin mökille viiniköynnöksen taimen.

Schloss Westerhausin yhdet viinitarhat avautuvat suoraan linnan takapihalta. Tila on poikkeuksellisen korkealla merenpinnasta, mikä tarjoaa tarhoille paitsi täydellistä viileyttä, myös suojaa alempana vaanivalle, Reinistä alkunsa saavasta Selz-joesta nousevalle kosteudelle, joka voisi homehduttaa rypäleitä. Maaperä on hyvin kalkkipitoista.

Kellareita esittelevät kolmikymppinen viinintekijä Toni Frank ja omistaja Johannes Graf von Schönburg. Mielenkiinto osuu moninaiseen tynnyritaiteeseen. Upeat kaiverrukset on tehty Johanneksen vaimon sisarusten kunniaksi. Erinäiset hauskat liitupiirrokset on tehnyt puolestaan Toni tappaessaan välillä aikaa viininteon keskellä nettikentättömässä kellarissa.

Ingelheimia on kutsuttu Saksassa punaviinikaupungiksi runsaan Pinot Noir -tuotannon (Spätburgunder) ansiosta. Schloss Westerhaus ei tee poikkeusta. 60 % köynnöksistä on Pinot Noiria Rieslingin osuuden jäädessä 35 pinnaan. Upeimmaksi maistetuista viineistä ilmeneekin 2014 Spätburgunder GG VDP.Grosse Lage eli tilan parhaan tarhan paras viini. Tyylikkään ryhdikkäät tanniinit ja marjaisuus tasapainoisessa paketissa.

Weingut Schloss Westerhaus
Ingelheim am Rhein
www.schloss-westerhaus.de

PS. Lue myös viinireissun muut jutut!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja