Viime vuonna ruokailmiöksi noussut peltilihapiirakka muotoutui huippukokin käsissä suorastaan järjettömäksi, mutta ah-niin-herkulliseksi versioksi.
Peltilihapiirakka eli levylihis on helppoa suomalaista retroruokaa parhaimmillaan. Peltilihis valmistuu perinteisesti suhteellisen nopeasti kotiuunissa valmiista voitaikinasta, jauhelihasta, riisistä ja mausteista. Ruokahifistelijän peltilihapiirakka on kuitenkin toista maata.
Huippukokin peltilihapiirakka on helppo valmistaa – kunhan varaat aikaa 6 päivää
Sivumaku-ruokablogissa esitellään tällä kertaa tamperelaisravintola C:n keittiömestari Ilkka Isotalon versio suosikkipiirakasta, jonka valmistaminen kestää useamman päivän. Jos piirakan valmistaa huippukokin tyyliin, sen valmistuminen vie jopa kuusi päivää.
Peltilihapiirakka à la Ilkka Isotalo:
Päivä 1: liha marinadiin
Päivä 4: liha uuniin 12 tunniksi, jäähdytä
Päivä 5: tee täyte ja taikina ja paista piirakka, laita painon alle. Tämän voi tehdä jo 4. päivänä.
Päivä 6: Ota piirakka painon alta ja leikkaa palasiksi ja tarjoile.Tarkat valmistusohjeet löydät Sivumaku-blogista.
