Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Retroherkusta järjettömän hyvä versio: Peltilihapiirakka, jossa on vain "yksi pieni haaste"

Uskallatko kokeilla huippukokin peltilihapiirakkaa?
Uskallatko kokeilla huippukokin peltilihapiirakkaa?MTV
Julkaistu 29.02.2016 14:57(Päivitetty 01.03.2016 17:32)

MTV LIFESTYLE

Viime vuonna ruokailmiöksi noussut peltilihapiirakka muotoutui huippukokin käsissä suorastaan järjettömäksi, mutta ah-niin-herkulliseksi versioksi.

Peltilihapiirakka eli levylihis on helppoa suomalaista retroruokaa parhaimmillaan. Peltilihis valmistuu perinteisesti suhteellisen nopeasti kotiuunissa valmiista voitaikinasta, jauhelihasta, riisistä ja mausteista. Ruokahifistelijän peltilihapiirakka on kuitenkin toista maata.

Huippukokin peltilihapiirakka on helppo valmistaa – kunhan varaat aikaa 6 päivää

Sivumaku-ruokablogissa esitellään tällä kertaa tamperelaisravintola C:n keittiömestari Ilkka Isotalon versio suosikkipiirakasta, jonka valmistaminen kestää useamman päivän. Jos piirakan valmistaa huippukokin tyyliin, sen valmistuminen vie jopa kuusi päivää.

Peltilihapiirakka à la Ilkka Isotalo:
Päivä 1: liha marinadiin
Päivä 4: liha uuniin 12 tunniksi, jäähdytä
Päivä 5: tee täyte ja taikina ja paista piirakka, laita painon alle. Tämän voi tehdä jo 4. päivänä.
Päivä 6: Ota piirakka painon alta ja leikkaa palasiksi ja tarjoile.

Tarkat valmistusohjeet löydät Sivumaku-blogista.

– Oikaistunakin lihiksen teko vie muutaman päivän. Liha marinoituu kolme päivää ja hautuu 12 tuntia, jonka jälkeen valmis piirakka kiinteytyy painon alla vielä yön yli. Erityisen vaivalloinen tai vaikea resepti ei silti ole. Kunhan huomioit aloittaa tekemisen alkuviikosta, jos mielit tarjoilla sitä viikonloppuna, Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen kirjoittaa.

Huippukokin peltilihikseen hyödynnetään muun muassa kuusen havuja. Ne antavat porsaanlihalle marinadissa mahtavan maun.

– Niiden (kuusenhavujen) perässä sitten kahlasin hangessa metikköön ja löysin uhriksi mukavan nuoren kuusen, josta nappasin muutaman oksan mukaani. Keittiössä tuoksui kuin joulukuusi olisi tuotu sisään. Kun mukaan sekoitetaan vielä katajanmarjaa, nousee kansallisherkun kotimainen juurevuus uusiin ulottuvuuksiin, Kinnunen kehuu.

Katso ohjeet järjettömän hyvän peltilihapiirakan valmistamiseen askel askeleelta Sivumaku-blogista.

Lisää aiheesta:

Edullisesta kotimaisesta kalasta voi valmistaa yllättävän ruoan: "Vieraat ihan äimänä"Oletko ikinä tehnyt? Pakastealtaan edullisesta pelastajasta syntyy takuuvarma jauheliharuoka – legendaarinen piirakka!Emma vinkkaa superhelpon lohiruoan: Vain muutama raaka-aine, valmista alle 20 minuutissa, mutta sopii silti vaikka pääsiäispöytään!Pakastealtaan pelastajasta syntyy nyt täydellinen jauheliharuoka lohduksi – milloin söit viimeksi tätä legendaarista piirakkaa?Nyt on legendaarista! Pakastealtaan pelastajasta syntyy takuuvarma jauheliharuoka – milloin söit viimeksi tätä hittipiirakkaa?Uusi versio peltilihapiirakasta yllättää: Ei jauhelihaa, mutta parempaa?
RetroSivumakuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Retro
  • 13.3.09:34
    Makeiset

    Merkkari-karkit palaavat kauppoihin

  • 8.3.09:44
    Makeiset

    Muistatko vielä nämä ysärikarkit ja -suklaat? Tarjouslehtinen paljastaa vuoden 1997 hinnat

  • 6.3.07:44
    Kahvi

    Anttilan kuvasto paljastaa, mitä kahvipaketti maksoi vuonna 1997

  • 10.2.11:11
    Makeiset

    Ruususuklaa, Jambo, Merkkarit ja muut – herkut, jotka halutaan takaisin kauppoihin!

  • 03.08.202410:02
    Ruoka

    Legendaariset leivät valmistuvat hetkessä – muistatko nämä koulun kotitaloustunnilta?