Retroherkku, joka pelastaa viikonlopun: Verestä muistoja ja valmista peltilihapiirakka!

Lihapiirakka
Peltilihapiirakka on suomalaisille tuttua herkkua. MTV

Peltilihapiirakka on klassikkoherkku, joka sopii mitä parhaimmin viikonloppuherkuksi tai tarjottavaksi pikkujouluihin. Poimi resepti!

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen sai viime vuonna aikaan peltilihapiirakka-villityksen, kun hän testasi Hanna Gullichsenin ja Joonas Laurilan 400 g – Parhaat jauhelihareseptit -kirjan peltilihapiirakan reseptiä. Klassikkoreseptiä ei kannata suinkaan unohtaa tänäkään vuonna, sillä se sopii mitä parhaiten talvikauden herkuksi.

– 70-luvun lapselle ruoka ei paljon retrommaksi mene. Nykyisellään lohturuokaa parhaimmillaan ja hieno fiilistelypala illanistujaisiin, Kinnunen hehkutti tuolloin blogissaan reseptiä.

Katso klassikkopiirakan resepti täältä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.