Ravitsemusterapeutti listasi: 3 "epäterveellistä" ruokaa, joita kannattaakin syödä

omenalohkot
Shutterstock

Jotkut ruoat ovat saaneet pahan maineen syyttä suotta. 

Ravitsemusasiantuntija Louise Cavanough listasi Daily Mailille ruokia, joita pidetään puheissa epäterveellisinä, mutta joita todellisuudessa voi syödä hyvällä omallatunnolla. 

Peruna

Perunat sisältävät kaliumia ja ovat hyvä ja terveellinen vaihtoehto myös laihduttajan lautaselle, toisin kuin joskus kuulee puhuttavan. Perunat pitävät hyvin nälkää, joten senkin takia ne ovat järkevä valinta osaksi ateriaa. 

Suklaa

Raakasuklaa on täynnä antioksidantteja, ja se sisältää myös magnesiumia, vitamiineja ja kuitua. Kaakao voi auttaa alentamaan verenpainetta ja parantamaan verenkiertoa. Se saattaa myös edesauttaa sydän- ja verisuoniterveyttä. Maitosuklaata ei silti kannata puputtaa mielin määrin terveyshyötyjen toivossa. Pitäydy ennemmin muutamassa palassa tummaa suklaata tai raakasuklaata päivittäin.

Maapähkinävoi

Aito maapähkinävoi tehdään pelkistä maapähkinöistä, eikä se siten sisällä mitään ylimääräistä. Maapähkinät sisältävät terveellisiä rasvahappoja, antioksidantteja ja proteiinia, joten maapähkinävoita voi hyvillä mielin syödä. Muista kuitenkin, että pähkinöissä on runsaasti energiaa, joten kevyttä syötävää maapähkinävoi ei koskaan ole. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja