Ravitsemusterapeutin lista: Näitä "epäterveellisiä" ruokia kannattaa syödä

tumma suklaa
Shutterstock

Ravitsemusasiantuntija Louise Cavanough listasi Daily Mailille ruokia, joita pidetään puheissa epäterveellisinä, mutta joita todellisuudessa voi syödä hyvällä omallatunnolla. 

Peruna

Perunat sisältävät kaliumia ja ovat hyvä ja terveellinen vaihtoehto myös laihduttajan lautaselle, toisin kuin joskus kuulee puhuttavan. Perunat pitävät hyvin nälkää, joten senkin takia ne ovat järkevä valinta osaksi ateriaa. 

Suklaa

Raakasuklaa on täynnä antioksidantteja, ja se sisältää myös magnesiumia, vitamiineja ja kuitua. Kaakao voi auttaa alentamaan verenpainetta ja parantamaan verenkiertoa. Se saattaa myös edesauttaa sydän- ja verisuoniterveyttä. Maitosuklaata ei silti kannata puputtaa mielin määrin terveyshyötyjen toivossa. Pitäydy ennemmin muutamassa palassa tummaa suklaata tai raakasuklaata päivittäin.

Maapähkinävoi

Aito maapähkinävoi tehdään pelkistä maapähkinöistä, eikä se siten sisällä mitään ylimääräistä. Maapähkinät sisältävät terveellisiä rasvahappoja, antioksidantteja ja proteiinia, joten maapähkinävoita voi hyvillä mielin syödä. Muista kuitenkin, että pähkinöissä on runsaasti energiaa, joten kevyttä syötävää maapähkinävoi ei koskaan ole. 

***

Tee itse herkullinen caesar-salaatti 0:27

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat