Ruotsalainen ravintoterapeutti on sitä mieltä, että luopumalla lisätystä, valkoisesta sokerista laihduttaminen onnistuu yllättävän helposti.
Kun sokeria syödään paljon, elimistön insuliinin tuotanto heikentyy ja entistä suurempi osa sokerista muuttuu rasvaksi. Ruotsalainen ravitsemusterapeutti uskoo, että tässä on toimivan laihdutustavan salaisuus.
Fredrik Paulún: "Jos välttää sokeria, voi muuten syödä miten vain"
Oman tuotesarjansa pian Suomessa lanseeraava ruotsalainen ravitsemusterapeutti Fredrik Paulún esittää jyrkkiä näkemyksiä siitä, kuinka merkittävä vaikutus valkoisella sokerilla on ihmisten terveyteen. Paulún uskoo, että vaikeaksi koetun laihduttamisen salaisuus on niinkin yksinkertainen, kuin sokerista luopuminen.
– Painon pudottaminen on todella yksinkertaista. Ei tarvitse kuin luopua sokerista, Paulún toteaa.
– Ihmiset yrittävät liikaa pudottaessaan painoaan, he ovat dieetillä, luopuvat hiilihydraateista ja muista. Älkää tehkö niin! Syökää itsenne täyteen, koska silloin teillä on energiaa urheilla, Paulún jatkaa.
Ravitsemusterapeutin näkemyksen mukaan tavallinen ihminen saa viidenneksen päivittäisestä energiastaan sokerista. Tämän laskukaavan mukaan sokerista luopuminen merkitsee peräti 500 kilokalorin päivittäistä sokeriannosta – ja tähän perustuu Paulúnin mukaan sokerittoman ruokavalion tehokkuus painonpudotuksessa.
– Kun selviät ensimmäisestä (sokerittomasta) viikosta, on tunne uskomaton. Jos teet näin, ja luovut sokerista joka päivä vuoden ajan, niin voit laskea huviksesi, että mitä tapahtuu energiansaannillesi, Paulún toteaa.

