Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ravintola-arvostelu: Gastrolaiva M/S Tampere

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 15.05.2014 22:11

Tampereen ravintolaskene laajeni tänä kesänä myös vetten päälle. Perinteinen Pyhäjärven risteilijä M/S Tampere muovattiin konseptiltaan ja osittain tiloiltaan uuteen uskoon Gastrolaivaksi ja tarjoilee nyttemmin ruokaa ja juomaa myös maakravuille. Laiturissa makoilun lisäksi paatti heittää toki edelleen lenkkiä Pyhäjärven saaria täynnä olevissa maisemissa.  

Purkin ruokapuoli laitettiin kerralla kuntoon Chef Santerin toimesta. Listalle kerättiin mm. parhaita paloja kokin keittokirjoista, joista kaksi ilmestyi kuluneen puolen vuoden sisään. Raaka-aineita ja lähituottajia kunnioittavaa, makupareja löytävää ja maanläheistä kokkausta maltilliseen hintaan. Santeri kutsui meidät maistelemaan laivalle Gastrolaivan herkkuja (firman piikkiin). Lista koostuu suomalaishenkisistä tapaksista (á 4,50) sekä muutamasta pääruoasta (14-16 eur). Jälkkäreitä on kolme ja juustoannos päälle (4,50-7 eur).

LAIVA ON LASTATTU TAPAKSILLA. Pöytä täyttyy mitä erilaisimmista mauista. Yksinkertaisia annoksia, joissa kaikissa yllättää hauskasti yksi tai useampi sävy. Jokaisessa on mukana paikallisten toimijoiden raaka-aineita kuten Ravintola 4 vuodenajan makkaraa, Penttilän tilan bratwurstia, Poppamiehen Hiidenhilloa mustamakkaran kanssa ja Lähiruokapuoti Lempin (ehkä parasta lajissaan) ruisleipää. Mainio sinappi selviää talon omaksi tekeleeksi. Itsenikin yllättäen valitsen lempparitapakseksi savusärki-parfait’n punajuuren, kirsikan ja ruisleivän kera. Lähtökohtaisesti melko tylsä rievän päälle kasatut marinoidut Välimeren kasvikset fetan kera olivat myös iso positiivinen yllätys. Mustamakkaran kammoajien kannattaa aloittaa maistelunsa juurikin Poppamiehen hillon tukemana.Annokset toimivat parhaiten jaettuna, 2-3/syöjä. Pääsee makuiloittelemaan. Vastaavanlaisia herkkupaloja ei Tampereella muualta saa. Lista elää sesonkien mukaan. 

MTV Oy, All rights reserved

BURGERIA KESKELLÄ PYHÄJÄRVEÄ. Neljästä pääruoasta kaksi on burgereita. Haukipihvin taistelupariksi on napattu Pernod-paprikastiketta ja fetaa. Pernod’ta ei oikein huomaa ja kastike kaipaa lisää makua. Santeri briiffaa kokkeja hetken ja kokkausmetodi hioutuu. Ainekset loistavaan kalaherkkuun ovat kasassa, kunhan makuja vahvistetaan. Santeri naureskelee tunnustaen, miten vaikeaa on päästää "lapsistaan" eroon ja jättää tarkoin hiotut annokset kokonaan toisten kokkien käsiin. Samalla hän lisää, miten tyytyväinen on siitä, että tietää niiden jäävän hyviin käsiin. Kokkipojat tekivät nyt koko listan ensimmäistä kertaa yksin.

Savuoluessa haudutettu possunniskaburgeri on maultaan todella tuhti ja kunnon äijäburgeri. Huutaa kylkeen stydiä olutta tai punkkua. Pienen neuvonpidon jälkeen saamme eteemme parannetun, varsin mainion version, jollaisena burgeri jatkossa tarjottaneen. Tyrnisinapilla terästetty ja karpalomarinoidun punasipulin ja jogurtin tasoittama kasslerhamppis korjaantui kertaheitolla. Tällaistakaan ei Tampereella ole aiemmin saanut. Lämmin fetasalaatti paikkaa sitä järkälemäistä aukkoa, jota olen manaillut salaateissa jo vuosia. En syty lainkaan tavallisiin salaatteihin. Ne ovat järjestään tylsiä. Ne ovat ainoa sinänsä ok ruoka, jossa kyllästyn fyysisesti syömiseen puolenvälin jälkeen. Haluan ruokaisia salaatteja, joissa mauilla pääsee leikittelemään moninverroin enemmän kuin salaattipohjaisissa. Vaimoni on onneksi mestari sellaisten tekemisessä. Niin on näemmä Santerikin. Tällaista salaattia syö varmasti mielellään moni äijänköriläskin. Täynnä makua, makuvivahteita ja tulee kylläiseksi. Lihaa ei tarvita. MTV Oy, All rights reserved

LAUKONTORIN MAKEIN. Jälkkäritarjonnan kaltaisiin makuihin en ole tässä hintaluokassa törmännyt. Sitruunainen punajuuri-mantelikakku laittoi välittömästi hakemaan sen reseptin Santerin Rakkaat juurekset -kirjasta. Sitruuna-tyrni-posset paahdetun valkosuklaan kanssa on selkeästi kaupungin paras jälkkäri fine dining -tason ulkopuolelta. 4,50 euron hintaan kannattaa poiketa nauttimassa se ihan vain ohimennen kahvin kera. Mouhijärven juustot hunajamanteleiden, karpalohillon ja spelttinäkkärin kanssa on itselleni tuttu, mutta aina yhtä upea kokemus. Kun tarjoilukippari Miikka Murtoniemen miehistön intoa puhkuen tarjoilema ateria pyyhkäistään alas limoncellon, spelttilakun ja laivan oman, Tampereen Paahtimon kahvipaahdon voimin, pystyn onnittelemaan Santeria ja Koskiravintoloita varauksetta onnistuneesta yhtälöstä. Mukana on rouheaa meininkiä sekä varsin fiinejäkin makuja, jollaisia Tampere on kaikesta tarjonnastaan huolimatta kaivannut. Unohdin muuten mainita luontaisista järvinäkymistä, satamatunnelmasta ja vuodesta 1957 seilanneen laivan historianhavinasta. Järvimaisema keskellä ulappaa auringon laskiessa, lähitilan grillattu bratwursti kourassa ja kylmä olut toisessa, Olavi Virran tai Sam Cooken kuuluessa kaiuttimista ei mainoslauseita kaipaa.

Gastrolaiva M/S Tampere

Laukontori, Tampere

www-sivu

MTV Oy, All rights reserved MTV Oy, All rights reserved MTV Oy, All rights reserved MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Ravintolavinkit Tallinnaan: Väike Rataskaevu 16 ja Kohvik Moon (lasten kanssa)Ravintola-arvostelu: Latva, HelsinkiRavintola-arvostelu: Los Pollos, TampereRavintola-arvostelu: Armas Kuppila, TampereRavintola-arvostelu: C, Tampere, vol. 2Ravintola-arvostelu: RUBY & Fellas, Tampere
arvosteluchef santerigastrolaivalaivaravintolaLaukontoriPyhäjärviravintola-arvosteluTampere

Tuoreimmat aiheesta

arvostelu
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
  • 02.11.201921:36
    Tampere

    Ravintola-arvostelu: Puisto, Tampere feat. Fernanda Giamellon piemontelainen illallinen

  • 26.09.201820:47
    ravintola Kajo

    Ravintola-arvostelu: Kajo, Tampere

  • 31.07.201820:27
    Sesonki Järvenpää

    Ravintola-arvostelu: Sesonki Gastro Bar, Järvenpää

  • 10.04.201820:52
    ravintola-arvostelu

    Ravintola-arvostelu: Bruukki, Turku - Sunday Feast -brunssi

  • 21.01.201820:02
    ravintola-arvostelu

    Ravintola-arvostelu: Latva, Helsinki