Raejuusto sopii yllättäviin ruokiin: Lisää proteiinia munakokkeliin, jäätelöön ja jopa keksitaikinaan
Sosiaalisessa mediassa on innostuttu lisäämään raejuustoa mitä erikoisempiin ruokiin.
TikTokissa, tuossa kulinarististen ilmiöiden syntypaikassa, kohistaan tällä hetkellä niinkin arkisesta raaka-aineesta kuin raejuustosta.
Raejuustoa lisätään niin jäätelöön, pastakastikkeeseen, dippeihin, munakokkeliin kuin syötävään keksitaikinaankin, kirjoittaa Metro.
Hakusanoilla ”cottage cheese recipes” haettuja videoita on katsottu TikTokissa jo yli 30 miljoonaa kertaa.
Raejuusto tuo ruokaan proteiinipitoisuutta, kermaisuutta sekä makua.
Katso yllä olevalta videolta, miten saat raejuustosta ja kananmunista täyttävän, mutta kermaisen munakokkelin. Resepti sopii varsinkin juustoisen munakokkelin ystäville, sillä sitä lopputulos todella on.
Lue myös: Tätä moni ei ole tajunnut kananmunalle tehdä! Testasimme somessa villitsevän ohjeen: "Jatkoon!"
Syötäväksi tarkoitettua ”keksitaikinaa”
Raejuustokeksitaikina saattaa ensi kuulemalta kuulostaa melko oudolta ja jopa hieman kuvottavalta, mutta kokki ja kirjailija Jake Cohen vannoo, että se on ehdottomasti valmistamisen väärtti.
– Minua rehellisesti hävettää jakaa tämä resepti, mutta minulla on pieni pakkomielle siihen, Cohen paljastaa TikTok-videollaan.
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
Cohenin resepti ei vaadi kuin muutaman ainesosan: vähärasvaista raejuustoa, vaahterasiirappia, vaniljauutetta, mantelijauhoja, vaniljan makuista proteiinijauhetta sekä tummasuklaahippuja.
Proteiinipitoinen dippi kasviksille ja sipseille
Ravitsemusterapeutti Kylie Sakaida taas hyödyntää raejuustoa dippikastikkeessa. Koska kastike ajetaan tehosekoittimella sileäksi, se sopii myös heille, jotka eivät lämpene raejuuston koostumukselle.
– Jos et soseuta raejuusto ja tee siitä dippiä, sinulta jää paljon välistä, Sakaida toteaa TikTok-videollaan.
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
Raejuuston kanssa tehosekoittimeen heitetään pilkottu valkosipulinkynsi, basilikaa, tilliä, oreganoa ja hieman mustapippuria.
Dippi sopii Sakaidan mukaan vihannesten ja suolaisten herkkujen kanssa.
Lue uusimmat lifestyle-jutut!
Katso myös: Mitä tapahtuu, kun keitetyn kananmunan lämmittää mikrossa?
Lähde: Metro, TikTok
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti