Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Puutarhan kuulumisia - 19.5.2013

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 20.05.2013 22:05

Tämä on niitä aikoja vuodesta, kun moni Sivumaun lukija tuskastuu puutarhakuulumisiin ja moni uusi tulokas löytää blogin juuri niiden kautta. Yrittäkää kestää, kaikki osapuolet. Yritän kirjoittaa Suomen monipuolisinta ruokablogia ja siihen kuuluu osavuosittaisena osana myös ruoan kasvatus. Vaimon blogi Kipparin morsian nappaa jatkossa itselleen kaikki kukkiin ja puutarhasuunnitteluun liittyvät aiheet ja itse keskityn vain keittiöpuutarhaan. Onhan kyse ruokablogista. Nämä puutarhapäiväkirjat taltioivat samalla tietoa kunkin vuoden rytmistä ja missä vaiheessa mikin kasvi Tampereen korkeudella kasvoi.

MTV Oy, All rights reserved

Syötävistä kasveista kylvämättä ovat enää peruna, pinaatti, timjami ja rosmariini. Kaksi viimeistä aion hankkia taimena, koska ne ovat niin pirun hitaita kasvamaan ja epäonnistun niissä aina. Toinen kesäkurpitsoistakin kuoli eli paikkaaja täytyy ostaa puolivalmiina. Ensi vuonna täytyy kasvattaa monta taimea ja vaikka lahjoittaa ylimääräiset. Olen huomannut, että yksi kasvi per syöjä pitää ruoassa kiinni läpi kesän. Kunhan pitää varianssia ruoissa. Meidän perheessä kesäkurpitsaa on syöty ties missä muodoissa.

Chilit kärräsin mökille ja pidän niitä päivät ulkona. Ne tosin pitäisi karaista pitämällä varjossa muutaman päivän ennen kuin kokonaan ulos jättää. Uusi kasvulaatikkokin pitäisi rakentaa niitä varten. Vielä mennään öisin hallan puolelle, joten ei paniikkia. Melko kuolleenoloisen oliivipuunkin toin pihalle. Suunta ei voi olla kuin ylöspäin.

Ohessa kuvia kaikesta syötävästä. Paljon on tapahtunut viikossa. Sen voit nähdä täältä.

Viime vuonna näytti näillämain tältä.

MTV Oy, All rights reserved Viherherukka

MTV Oy, All rights reserved Salvia, rakuuna, (puolikuollut) oliivipuu

MTV Oy, All rights reserved Chilejä (alle puolet)

MTV Oy, All rights reserved Metsämansikka

MTV Oy, All rights reserved Mäkimeirami, oregano, iisoppi

MTV Oy, All rights reserved Retiisi

MTV Oy, All rights reserved Minttu

MTV Oy, All rights reserved Punaherukka

MTV Oy, All rights reserved Raparperi

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Idan goottipuutarha on täynnä upeita ilmestyksiä: "Tämä on niin minua"Kasvihöperö kansa jopa jonottaa kasviharvinaisuuksia – kotipuutarhurit ovat innostuneet myös eksoottisista siemenistäMitä parvekkeelle voi istuttaa? Peruna ja tomaattikin viihtyvät parvekkeella – nappaa vinkit!Siirtolapuutarha elokuussa – satokausi parhaimmillaanKeittiöpuutarhurin niksejä parempaan satoonKeittiöpuutarha kesäkuun alussa
kasvimaakeittiöuutarhapuutarhasiirtolapuutarhaviljely
MTV Oy, All rights reserved