Puutarhakuulumisia sadonkorjuun aikaan
Kesä alkaa olla kätelty. Se tuntui erittäin lyhyeltä. Kesäkuu sujahti käytännössä ohi kylmien ilmojen saattelemana. Parin viikon Ranskan-matka teki erittäin hyvää, mutta haukkasi samalla ison palasen kotimaan suvesta. Puutarhassa moni kasvi heräsi kesään vasta heinäkuun puolella pitkän helleputken imussa. Viime vuonna hukuimme avomaankurkkuun, sitä ennen kesäkurpitsaan. Kurkkua alkaa tulla kunnolla vasta nyt, ellei kasvi pelästy kylmeneviä ilmoja. Kaksi kesäkurpitsataimea ovat tuottaneet tähän mennessä kolme kurpitsaa. Piristysruiske koettiin maissista, joka oli mehevyydessään ja makeudessaan raaka-aineen uudelleen määrittävä kokemus. Harmi, kun laitoin sitä vain kahden kasvin verran kasvamaan. Nyt jännitämme, ehtivätkö tomaatit kypsyä. Kesän tragedia syntyi kirsikkapuun revetessä rajuilmalla. Tasapainoksi omenapuu tuotti ensimmäistä kertaa satoa. Mutta pitemmittä puheitta, tässä kasa kuvia puutarhastamme sadonkorjuun aikaan muutamaa herkkua vielä odotellessa. Muutama heinäkuultakin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti