Purkassakin on kilokaloreita – arvaatko, kuinka paljon?
Harva tulee ajatelleeksi, että myös purkka sisältää kilokaloreita.
Kun purkan nappaa suuhun aterian jälkeen tai hengityksen raikastamiseksi, ei ensimmäisenä ole mielessä se, että tuli juuri nauttineeksi kilokaloreita. Kuitenkin jo kahden purkan syöminen päivittäin voi kerryttää vuosittaisen kilokaloripotin useampaan tuhanteen.
Kuinka paljon yksi purkka sisältää kilokaloreita?
Metro-lehden mukaan vuosittain saattaa tulla syötyä peräti 3 360 kilokaloria pelkästään purkan muodossa, jos päivittäin syö kaksi purkkaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että purkan syöminen myös kuluttaa kilokaloreita.
Yksi sokeriton purkka sisältää lehden mukaan 2–5 kilokaloria. Tämä merkitsee sitä, että kahden purkan syöminen päivittäin merkitsee vuoden aikana 1 344–3 360 kilokaloria.
Amerikkalaisen The Mayo Clinicin mukaan purkan jauhaminen kuluttaa noin 11 kilokaloria tunnissa. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että jos viikossa jauhaisi purkkaa joka päivä neljän tunnin ajan, olisi kuluttanut jo 308 kilokaloria. Vuositasolla vastaava määrä on peräti 14 784 kilokaloria.
Näin paljon kilokaloreita tutut purkat sisältävät sataa grammaa kohden:
Pirkka Ksylitolipurukumi, piparminttu, 164 kcal/100g
JET Gum Cassis Sugarfree 157 kcal/100g
Mynthon Hengityksen raikastava purukumi Aqu Menthol 168 kcal/100g
JENKKI Professional Täysksylitolipurukumi Fresh Spearmint 155 kcal/100g
Lähde: Metro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa