Purkassakin on kilokaloreita – arvaatko, kuinka paljon?

IMG_8411

Harva tulee ajatelleeksi, että myös purkka sisältää kilokaloreita.

Kun purkan nappaa suuhun aterian jälkeen tai hengityksen raikastamiseksi, ei ensimmäisenä ole mielessä se, että tuli juuri nauttineeksi kilokaloreita. Kuitenkin jo kahden purkan syöminen päivittäin voi kerryttää vuosittaisen kilokaloripotin useampaan tuhanteen.

Kuinka paljon yksi purkka sisältää kilokaloreita?

Metro-lehden mukaan vuosittain saattaa tulla syötyä peräti 3 360 kilokaloria pelkästään purkan muodossa, jos päivittäin syö kaksi purkkaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että purkan syöminen myös kuluttaa kilokaloreita.

Yksi sokeriton purkka sisältää lehden mukaan 2–5 kilokaloria. Tämä merkitsee sitä, että kahden purkan syöminen päivittäin merkitsee vuoden aikana 1 344–3 360 kilokaloria.

Amerikkalaisen The Mayo Clinicin mukaan purkan jauhaminen kuluttaa noin 11 kilokaloria tunnissa. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että jos viikossa jauhaisi purkkaa joka päivä neljän tunnin ajan, olisi kuluttanut jo 308 kilokaloria. Vuositasolla vastaava määrä on peräti 14 784 kilokaloria.

Näin paljon kilokaloreita tutut purkat sisältävät sataa grammaa kohden:

Pirkka Ksylitolipurukumi, piparminttu, 164 kcal/100g

JET Gum Cassis Sugarfree 157 kcal/100g

Mynthon Hengityksen raikastava purukumi Aqu Menthol 168 kcal/100g

JENKKI Professional Täysksylitolipurukumi Fresh Spearmint 155 kcal/100g

Lähde: Metro 


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja