Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porsaankylkiconfit ja kukkakaalia paistettuna ja pyreenä

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 18.09.2012 06:40

Porsaankylki on eräitä lempilihojani. Ja mikä parasta, sen kilohinta on 4,90.  Kuten tavallista, edullinen liha vaatii aikaa. Mutta se palkitaan ruhtinaallisesti. Tässä huikean maukas ruoka, jonka tekeminen vie aikaa, mutta kaikki hoituu pitkälti itsekseen. Tulet töistä, laitat lihan maustumaan. Liha uuniin yöksi. Kun heräät, otat lihan jäähtymään ja töistä tullessa se on paistamista vaille valmis. Viikonloppuna homma menee muiden askareiden ohessa.

Resepti on pitkälti Demon Tommi Tuomisen käsialaa Kiehuu! Uusi suomalainen keittiö -kirjasta, jonka anti vain vahvistaa otettaan parhaana keittokirjana kolmen metrin hyllystä. Mies käytti ankanrasvaa, mutta oliivi- tai muulla kasviöljyllä homma hoituu riittävän makoisasti. Annoksen hinnaksi muodostui alle neljä euroa. Siihen täytyy laskea päälle sähkökulut, jotka aiheutuvat 12 h hauduttamisesta 90 asteessa. Mitenkähän sen saisi selville?

Porsaankylkiconfit, paistettua kukkakaalia ja kukkakaalipyreetä

neljälle

Confit

1 kg luutonta porsaankylkeä

1 dl merisuolaa

3 timjaminoksaa

1 rosmariininoksa

1/2 sitruunan kuori

1 chili

2 valkosipulinkynttä

1 l kasviöljyä (tai ankanrasvaa)

Jauha sekaisin suola, yrtit, sitruunankuori, chili ja valkosipuli. Hiero seos possun pintaan ja anna maustua jääkaapissa nelisen tuntia.

Pese mausteseos pois possusta kylmällä vedellä. Kuivaa possu kunnolla ja aseta syvään uunivuokaan. Kaada päälle rasvaa niin paljon, että liha peittyy. Laita 90-asteiseen uuniin ja kypsennä 12 h.

Nosta kylki pois rasvasta, aseta vadille ja laita päälle kevyt paino (oma oli 2-kiloinen). Anna jäähtyä ainakin 6 h (tai esim. työpäivän verran). Leikkaa kylki annospaloiksi. Poista kamara. Paista pannulla kullanruskeiksi ja lämmitä uunissa kuumaksi.

Kukkakaali paistettuna ja pyreenä

neljälle

1 kukkakaali

voita

rypsiöljyä

suolaa

valkopippuria

1 valkosipulinkynsi

1 sipuli

2 tl curryjauhetta

1-1,5 dl kermaa

sitruunamehua

Irrota kukkakaalista lehdet. Leikkaa keskiosasta 2-3 noin 1 cm paksuista viipaletta. Paista viipaleita pannulla öljyn ja voin seoksessa, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Hienonna loput kukkakaalista. Pilko valkosipuli ja sipuli. Kuullota sipuleita ja kukkakaalia voissa. Lisää curryjauhe ja jatka kuullotusta vielä hetki. Kaada sekaan kermaa ja hauduta, kunnes kukkakaali on kypsää. Soseuta ja mausta suolalla, valkopippurilla ja sitruunamehulla.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Monipuolinen kukkakaali solahtaa helposti myös amerikkalaismättöön – testaa resepti!16 risoton bloggausKesäinen pasta kukkakaalista ja parsasta Porsaankylkiconfit ja kukkakaalia paistettuna ja pyreenä
kukkakaaliporsaankylkipossunkylkireseptislow food

Tuoreimmat aiheesta

kukkakaali
  • 24.08.201717:31
    Juusto

    Monipuolinen kukkakaali solahtaa helposti myös amerikkalaismättöön – testaa resepti!

  • 30.06.201419:30
    parsa

    16 risoton bloggaus

  • 15.05.201323:06
    kasvisruoka

    Kesäinen pasta kukkakaalista ja parsasta

MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved