Porsaankylki on eräitä lempilihojani. Ja mikä parasta, sen kilohinta on 4,90. Kuten tavallista, edullinen liha vaatii aikaa. Mutta se palkitaan ruhtinaallisesti. Tässä huikean maukas ruoka, jonka tekeminen vie aikaa, mutta kaikki hoituu pitkälti itsekseen. Tulet töistä, laitat lihan maustumaan. Liha uuniin yöksi. Kun heräät, otat lihan jäähtymään ja töistä tullessa se on paistamista vaille valmis. Viikonloppuna homma menee muiden askareiden ohessa.
Resepti on pitkälti Demon Tommi Tuomisen käsialaa Kiehuu! Uusi suomalainen keittiö -kirjasta, jonka anti vain vahvistaa otettaan parhaana keittokirjana kolmen metrin hyllystä. Mies käytti ankanrasvaa, mutta oliivi- tai muulla kasviöljyllä homma hoituu riittävän makoisasti. Annoksen hinnaksi muodostui alle neljä euroa. Siihen täytyy laskea päälle sähkökulut, jotka aiheutuvat 12 h hauduttamisesta 90 asteessa. Mitenkähän sen saisi selville?
Porsaankylkiconfit, paistettua kukkakaalia ja kukkakaalipyreetä
neljälle
Confit
1 kg luutonta porsaankylkeä
1 dl merisuolaa
3 timjaminoksaa
1 rosmariininoksa





