Personal trainer paljasti sixpackinsa vastineeksi kohulle: "Syön ravintosuositusten mukaisesti"

rossi
Personal trainer otti kantaa kohuun julkaisemalla kuvan itsestään. Kuvakaappaus: Facebook

Personal trainer Tomi Kokon tuleva dokumentti, 30 päivän ihmiskoe – viralliset ravintosuositukset puntarissa, nousi eilen laajasti julkisuuteen. Kokko eli kuukauden virallisia ravitsemussuosituksia noudattaen ja lihoi kuusi kiloa. Hän kertoi myös vireystilansa romahtaneen. 

Tomi Kokko julkaisee maaliskuun 5. päivä dokumentin, jossa seurataan hänen kokeiluaan noudattaa kuukauden ajan virallisia ravitsemussuosituksia. Kokko on puhunut julkisuudessa voimakkaasti virallisia ravitsemussuosituksia vastaan. Hänen normaali ruokavalionsa koostuu suurimmaksi osaksi rasvoista, erityisesti eläinrasvoista.

Kokon ihmiskoe noudattaa kuukauden ajan virallisia ravintosuosituksia on herättänyt runsaasti keskustelua. Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm tyrmäsi tempauksen täysin. 

Facebookissa virisi keskustelu

Personal trainer Antti Rossi otti tänään kantaa keskusteluun julkaisemalla Facebook-sivuillaan kuvan itsestään. Kuva on kerännyt lukuisia kommentteja. 

– Upea kondis Antti. Omilla aivoillaan liian yksipuolisesti suolistotuntuman sijaan ajattelevia ei ole koskaan liikaa. Jos lihoo 6 kg kuukaudessa, josta ilmeisesti puolet on rasvaa (loput glykogeeniä ja nestettä) on syönyt päivittäin n. 1000 kCal enemmän kuin kulutti = farssi, jonka todistusarvo on valitettavasti 0. No, en tuomitse enempää kun en ole dokkaria nähnyt, mutta lähtökohtaisesti jos ymmärtää suositukset ja ihmisen fysiologian väärin, ei ole kovin vahvoilla, kommentoi Lihastohtori-blogia kirjoittava akatemiatutkija, dosentti ja liikuntatieteiden tohtori Juha Hulmi

– Jos lukee Tomin haastattelua esimerkiksi MTV:n sivulta, kalorit ovat pysyneet koko projektin ajan samana. Mitä "väärin ymmärtämiseen tulee", samassa haastattelussa Tomi Kokko kertoo hakeneensa ohjeistusta muun muassa ravitsemusterapeuteilta - joiden kai olettaisi osaavan lautasmallin varsin oikein? kommentoi puolestaan ravintovalmentaja Sami Sundvik


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja