Personal trainer paljasti sixpackinsa vastineeksi kohulle: "Syön ravintosuositusten mukaisesti"

rossi
Personal trainer otti kantaa kohuun julkaisemalla kuvan itsestään. Kuvakaappaus: Facebook

Personal trainer Tomi Kokon tuleva dokumentti, 30 päivän ihmiskoe – viralliset ravintosuositukset puntarissa, nousi eilen laajasti julkisuuteen. Kokko eli kuukauden virallisia ravitsemussuosituksia noudattaen ja lihoi kuusi kiloa. Hän kertoi myös vireystilansa romahtaneen. 

Tomi Kokko julkaisee maaliskuun 5. päivä dokumentin, jossa seurataan hänen kokeiluaan noudattaa kuukauden ajan virallisia ravitsemussuosituksia. Kokko on puhunut julkisuudessa voimakkaasti virallisia ravitsemussuosituksia vastaan. Hänen normaali ruokavalionsa koostuu suurimmaksi osaksi rasvoista, erityisesti eläinrasvoista.

Kokon ihmiskoe noudattaa kuukauden ajan virallisia ravintosuosituksia on herättänyt runsaasti keskustelua. Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm tyrmäsi tempauksen täysin. 

Facebookissa virisi keskustelu

Personal trainer Antti Rossi otti tänään kantaa keskusteluun julkaisemalla Facebook-sivuillaan kuvan itsestään. Kuva on kerännyt lukuisia kommentteja. 

– Upea kondis Antti. Omilla aivoillaan liian yksipuolisesti suolistotuntuman sijaan ajattelevia ei ole koskaan liikaa. Jos lihoo 6 kg kuukaudessa, josta ilmeisesti puolet on rasvaa (loput glykogeeniä ja nestettä) on syönyt päivittäin n. 1000 kCal enemmän kuin kulutti = farssi, jonka todistusarvo on valitettavasti 0. No, en tuomitse enempää kun en ole dokkaria nähnyt, mutta lähtökohtaisesti jos ymmärtää suositukset ja ihmisen fysiologian väärin, ei ole kovin vahvoilla, kommentoi Lihastohtori-blogia kirjoittava akatemiatutkija, dosentti ja liikuntatieteiden tohtori Juha Hulmi

– Jos lukee Tomin haastattelua esimerkiksi MTV:n sivulta, kalorit ovat pysyneet koko projektin ajan samana. Mitä "väärin ymmärtämiseen tulee", samassa haastattelussa Tomi Kokko kertoo hakeneensa ohjeistusta muun muassa ravitsemusterapeuteilta - joiden kai olettaisi osaavan lautasmallin varsin oikein? kommentoi puolestaan ravintovalmentaja Sami Sundvik


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja