Personal trainer listasi tärkeimmät säännöt: Älä koskaan syö näin

leipä
Personal trainer ei suosittele syömään viljoja ennen nukkumaanmenoa. Shutterstock

Painonhallinta on joskus haastavaa, mutta tiettyjä virheitä välttämällä on mahdollista onnistua.

Personal trainer Jonathan Ross listasi Popsugar-sivustolle, mitä virheitä kannattaa ruokavaliossaa välttää.

Älä juo kilokaloreita: Olet varmaan kuullut tämän ennenkin, mutta limut, mehut ja muut kaupasta ostetut virvokkeet ovat isoimpia esteitä terveelliselle ruokavaliolle. Niillä ei ole juuri minkäänlaista ravintoarvoa, ja ne sisältävät vain sokeria, Ross varoittaa. 

Ainoa poikkeus Rossin mukaan löytyy terveellisten smoothie-juomien parista. Etsi smoothie-reseptejä, jotka  sisältävät kuitua, proteiinia ja terveellisiä rasvoja.

Älä jätä aterioita väliin: Kun haluat muokata vartaloasi, ruokavalio on kaiken A ja O. "Täytä vatsalaukkuasi pienentääksesi vatsalaukkuasi", vinkkaa Ross. Se on Rossin mukaan paras tapa pudottaa painoa ja pitää elimistö käynnissä.

Ross vinkkaa myös syömään "oikeaa ruokaa" – mitä paremmin tiedät, mistä ruoka on, tai mistä se on tehty, sitä parempi. Syö 4–6 pientä ateriaa päivässä, ja varmista, että proteiini on osa jokaista ateriaasi.

Älä syö uppopaistettuja ruokia: Satunnaiset herkuttelut ovat sallittuja, mutta rasvassa paistetut ruoat ovat sellaisia, joista kannattaisi pysytellä kokonaan erossa. Pikaruoka on halpaa, mutta tällaisten ruokien sisältämät transrasvat kun eivät todellakaan tee hyvää!

Älä syö sokereita tai viljoja illalla: Ross on täysjyväviljojen suuri fani, mutta hän sanoo, että niitä kannattaa välttää iltaisin, kuten myös sokeria ja tärkkelystä. Ross uskoo, että aamiaisen tulisi olla päivän runsain ateria, ja siitä eteenpäin aterioita tulisi keventää iltaa kohden. Tärkkelykset ja viljat sisältävät enemmän kilokaloreita, ja niitä ei tarvita illalla, kun keho valmistautuu lepoon.

Miksi painonhallinta on joskus niin vaikeaa? Katso hauska video:

Lähde: Popsugar

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja