Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

”Pelkkä nimi pelottaa puolet ostajista” – miksi suomalaiset eivät uskalla ostaa tätä herkkua?

Shutterstock
Julkaistu 10.06.2016 19:55
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Onko mukaasi tarttunut tänä kesänä raakamakkaraa? Moni suomalainen vastaa tähän kysymykseen "ei", ja huippukokki uskoo tämän johtuvan siitä, että tuotteen nimi koetaan tietyllä tapaa pelottavana.

Grillimaisteri-kiertueella useampana kesänä mukana ollut huippukokki Henrik "Roope" Rehbinder harmittelee sitä, että suomalaiset eivät ole vielä oppineet hyödyntämään raakamakkaraa. Hän uskoo, että syy tähän piilee makkaralle vakiintuneessa nimessa.

– Jo pelkkä nimi "raakamakkara" pelottaa puolet ostajista. Ihmiset ajattelevat, että se on raakaa lihaa, että mitenköhän tässä käy, Rehbinder kertoo.

– Raakamakkaroissa – niin kuin kanassakin – on se, että ne pitää saada aina kypsäksi, mutta niitä ei saa ylikypsentää. Siksi raakamakkaroissa on aina vähän sellainen pieni jännitysmomentti, Rehbinder toteaa.

Mistä tietää, että raakamakkara on kypsä?

Huippukokilla on takuuvarma keino sen varmistamiseksi, että raakamakkara on tarjoiluvaiheessa kypsä. Huomio kannattaa asiantuntijan mukaan kiinnittää paiston aikana raaka-aineen väriin.

– Helpointa on halkaista makkara. Kypsyyden näkee heti siitä, että makkaramassa muuttaa väriä kypsyessään, Rehbinder kertoo.

Lisää aiheesta:

Oletko maistanut? Kokki Joni nimeää ylivoimaisen grillilihan: "Ehdottomasti ykkönen!"
Elämäsi parasta lihaa! Kokki Joni nimeää ylivoimaisen grillilihan: "Ehdottomasti ykkönen!"
Espoolainen kalakauppias paljasti ylivoimaisesti parhaan tavan syödä ja kypsentää kalaa: "Pelkästä fileestä ei saa irti millään"
Pitääkö grillimakkaraan tehdä viillot vai ei? Näin ruoka-ammattilaiset kommentoivat kiisteltyä aihetta
Älä sorru klassiseen makkaramokaan – lihakauppias: "Muuten sisus voi jäädä kylmäksi ja suu palaa kuumasta kuoresta"
Älä tee klassista makkaramokaa – muista tämä sääntö!
MakkaraGrilliGrillausMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Makkara
  • 9.10.07:52
    Kasvisruoka

    EU: Kasvismakkara ei saa enää olla makkara eikä kasvispihvi pihvi

  • 17.9.13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 3.7.09:53
    Takaisinvedot

    Atrian grillimakkaraa vedetään myynnistä – voi aiheuttaa oireita

  • 25.6.17:28
    Ruoka

    Kuinka kauan avattu makkarapaketti säilyy?

  • 23.6.17:32
    Ruoka

    Näin grillimakkaran saa säilymään jopa kuukausia