Pekoniin kääritty, pitkään hautunut kassler

MTV Oy, All rights reserved

Porsaan kassler eli possunniska kuuluu suosikkiraaka-aineisiini. Se on monikäyttöisyydessään vertaansa vailla. Kesällä se on mehevimpiä grillilihoja ja talvella huikaisevan hyvää hitaasti haudutettuna. Pisimmillään olen kypsytellyt sitä 12 tuntia. Lisäksi sen hinta on hämmentävän edullinen, 8,50 e/kg. Tässä olisi yksi yksinkertaisimmista tavoista valmistaa erinomaista ruokaa. Sen valmistelu vie vartin verran. Uunissa se saa hautua nelisen tuntia. Lisukkeeksi toimivat syksyisin juurekset. Itse tein oman maan peruna-lehtikaalipaistosta.

Pitkään hautunut, pekoniin kääritty kassler

neljälle

700 g pala kassleria

1 pkt pekonia

1 prk tomaattipyreetä

2 tl salviaa, hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 dl valkoviiniä

1 dl kanalientä

oliiviöljyä

suolaa

pippuria

Lämmitä uuni 125 asteeseen. Sekoita keskenään tomaattipyree, valkosipulisilppu ja salvia. Mausta kunnolla suolalla ja pippurilla. Valele seos kasslerin pintaan. Kääri pekonisuikaleet lihan päälle ympäriinsä. Voit käyttää apuna puuvillalankaa. Kuumenna liedellä uunin kestävä pata. Lorauta pohjalle hiukan oliiviöljyä. Ruskista liha kauttaaltaan. Kaada mukaan valkoviini ja kanaliemi ja anna kiehahtaa. Peitä kannella tai foliolla ja anna hautua uunissa 4 h. Kurkkaa puolivälissä ja lisää kanalientä, mikäli tarpeen. Leikkaa viipaleiksi ja nauti.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.