Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pekoniin kääritty, pitkään hautunut kassler

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 16.10.2012 09:19

Porsaan kassler eli possunniska kuuluu suosikkiraaka-aineisiini. Se on monikäyttöisyydessään vertaansa vailla. Kesällä se on mehevimpiä grillilihoja ja talvella huikaisevan hyvää hitaasti haudutettuna. Pisimmillään olen kypsytellyt sitä 12 tuntia. Lisäksi sen hinta on hämmentävän edullinen, 8,50 e/kg. Tässä olisi yksi yksinkertaisimmista tavoista valmistaa erinomaista ruokaa. Sen valmistelu vie vartin verran. Uunissa se saa hautua nelisen tuntia. Lisukkeeksi toimivat syksyisin juurekset. Itse tein oman maan peruna-lehtikaalipaistosta.

Pitkään hautunut, pekoniin kääritty kassler

neljälle

700 g pala kassleria

1 pkt pekonia

1 prk tomaattipyreetä

2 tl salviaa, hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 dl valkoviiniä

1 dl kanalientä

oliiviöljyä

suolaa

pippuria

Lämmitä uuni 125 asteeseen. Sekoita keskenään tomaattipyree, valkosipulisilppu ja salvia. Mausta kunnolla suolalla ja pippurilla. Valele seos kasslerin pintaan. Kääri pekonisuikaleet lihan päälle ympäriinsä. Voit käyttää apuna puuvillalankaa. Kuumenna liedellä uunin kestävä pata. Lorauta pohjalle hiukan oliiviöljyä. Ruskista liha kauttaaltaan. Kaada mukaan valkoviini ja kanaliemi ja anna kiehahtaa. Peitä kannella tai foliolla ja anna hautua uunissa 4 h. Kurkkaa puolivälissä ja lisää kanalientä, mikäli tarpeen. Leikkaa viipaleiksi ja nauti.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Valkoviinissä haudutettuja possunposkia ja kermainen ruusukaali-taatelimuhennosOluessa yön yli hautunut kasslerPancettaan kääritty kasslerPekoniin kääritty, pitkään hautunut kassler
kasslerporsaspossureseptislow food

Tuoreimmat aiheesta

kassler
  • 22.11.201318:55
    liharuoka

    Valkoviinissä haudutettuja possunposkia ja kermainen ruusukaali-taatelimuhennos

  • 01.10.201318:55
    olut

    Oluessa yön yli hautunut kassler

  • 02.04.201321:14
    haudutus

    Pancettaan kääritty kassler

MTV Oy, All rights reserved