Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pancettaan kääritty kassler

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 02.04.2013 21:14

Kassler kuuluu lempparilihoihini ja kun se kääritään toiseen rasvaiseen lihaan ja annetaan hautua pitkään, on lopputuloksen pakko olla mainio. Pancetta on pekonia hienostuneempi valinta käärinliinaksi, mutta homma hoituu molemmilla, jos et satu italianherkkua löytämään.

Monissa kassler-ohjeissa lihaa kypsytetään 2 h, mutta punertavana tarjottuna lihan hienoimmat ominaisuudet jäävät mielestäni hyödyntämättä. Kilon palasella ohjeen mukaisesti (3,5 h) kypsennettynä liha alkoi juuri päästä pisteeseen, jossa se lohkesi pienellä haarukan liikkeellä olematta kuitenkaan täysin hajoavaa. Saa se hajota kunnollakin. Pancetta pääsi törröttämään sivuilta hiukan turhan paljon, mutta se on vain ulkonäköseikka. Voit toki pakottaa "muotoilua" hammastikuilla, mutta se on ehkä turhaa kikkailua. Puolivälissä päällelaitettu folio ehkäisee pancettan liian voimakasta rapeutumista. Tästä ruoasta ei makua puutu.

VINKKI! Muistathan, että kasslerista sulaa paljon rasvaa eli painoa, joten varaa lihaa tarpeeksi. Ylitse jäänyt kassler on mitä parhainta tähderuokaa lihakastikkeissa, piiraissa tai leivän päällä. Sitä voi myös pakastaa. Kun uunia huudattaa tunteja, on hyvä ottaa kaikki hyöty irti.

Pancettaan kääritty kassler

3-4 henkilölle

1 kg porsaan kassleria

200 g pancettaa ohuina siivuina (voit käyttää myös pekonia)

8 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

3 dl kuivaa valkoviiniä

3 dl kanalientä

2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

1 rkl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Sekoita pienessä kulhossa valkosipuli- ja yrttisilppu sekä oliiviöljy. Mausta kassler reilusti suolalla ja pippurilla. Asettele puolet pancettaviipaleista tasolle niin, että laitat ne hiukan limittäin muodostaen lihaköntin kokoisen suorakulmion. Hiero yrtti-valkosipuliseos lihan pintaan kauttaaltaan. Nosta liha pancettaviipaleiden päälle. Peittele lopuilla pancettaviipaleilla liha kauttaaltaan ja taputtele ne varovasti kiinni lihaan myös sivuilta. Nosta liha paistovuokaan, vedä kelmu päälle ja anna marinoitua jääkaapissa 2-24 h.

Kuumenna uuni 125 asteeseen. Kaada 1 dl kanalientä ja viiniä paistoastian pohjalle. Kypsennä lihaa 3-4 h. Lisää välillä lientä ja viiniä vuokaan. Laita puolivälissä folio lihan päälle. Lihan ollessa kypsää, kääri liha folioon ja anna vetäytyä 10 min. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile. Lorauta päälle vuokaan ja folioon jääneitä nesteitä. MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Filet-OMG-Fish -kalaburgeriCarnitas - nyhtöpossua kolakastikkeessaMoussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!Porsaankylkeä vietnamilaisittain(Vähän niin kuin) StroganoffPollo alla Parmigiana - parmesaanikana
haudutuskasslerliharuokapancettaresepti
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved