Pehmeä ja lämmin soppa, joka on täydellinen talvipäivän lounas!

Sienikeitto
Hellapoliisi / Kati Jaakola

Unohda syksyn sateet ja metsäretket. Sieniä saa kaupasta ympäri vuoden. Voit nauttia syksyn makuja myös helmikuussa.

Tee Hellapoliisin pehmeä sienikeitto valmiiksi ennen kuin lähdet ulkoilemaan. Mäenlaskun jälkeen kevyt lounaskeitto maistuu kaikille.

Sienikeitto

200 g herkkusieniä
100 g siitakesieniä
1 sipuli
nokare voita
½ dl vehnäjauhoja
4 dl vettä
½ kasvisliemikuutio
1 ½ dl kuohukermaa tai ruokakermaa
timjamia tai kirveliä
(suolaa)

VINKKI!
Voit hyödyntää keitossa myös kuivattuja sieniä.

Paloittele herkkusienet ja siitakesienet reiluiksi paloiksi. Hienonna sipuli.

Sulata voi kattilassa. Lisää sienet ja sipulisilppu kattilaan ja hämmennä kunnes sienet ovat pehmenneet. Lisää vehnäjauhot ja sekoita joukkoon.

Mittaa joukkoon vesi, kasvisliemikuutio ja kerma. Hämmennä, kunnes keitto sakenee. Keitä miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Mausta timjamilla tai kirvelillä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Voit jättää myös hieman sattumia.

Nauti tuoreen leivän tai karjalanpiirakoiden kanssa.

Resepti: Hellapoliisi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.