Pasilta unohtumaton ”loppusilaus” perhejuhliin Punkaharjulla – Kirsi-vaimo: ”En uskaltanut pyytää enää munatonta”

kirsi_joki
Pasilta pyydettiin juhlaruokiin allergeenikortit. Tämä oli lopputulos. Kirsi Joki

Lasten allergioiden kautta erikoisruokavalioihin tottunut perhe hassutteli ylioppilasjuhlissa kekseliäillä korteilla.

Punkaharjulla vietettiin kesäkuun ensimmäisenä lauantaina ylioppilasjuhlia. Kirsi Joki pyysi miestään Pasi Pulkkista tekemään juhliin allergiakortit, mutta tuoreen ylioppilaan äiti tuskin arvasi etukäteen mitä mies saisi aikaan.

– Diplomi-insinöörin koulutushan Pasilla on. Ehkä siinä oli jotain jäänteitä teekkarihuumorista, Joki naurahtaa lappujen taustasta.

Erikoisruokavalion ei tarvitse olla mautonta

Erikoisruokavalioihin omien lasten allergioiden takia tottuneen perheen jälkikasvu on kärsinyt muun muassa vaikeasta maitoallergiasta. Kaksi lapsista on saanut maidosta vain maistiaisia sairaalassa. Pähkinäallergia ja viljaherkkyys vaikuttavat myös perheen ruoanlaittoon. 

Vaikka yhdessä miehen juhliin tekemistä korteista luki mauton, Joki sanoo, ettei mikään tarjoiluista ollut mautonta. 

– Meillä kotona tehdään hyvää ruokaa jo vuosien harjoituksen vuoksikin, mutta toisinaan lapset nauravat, että varsinkin koulussa saattaa kaikki allergeenit olla yhdistettyinä ja ruoka tosiaan on mautonta. 

Mauttomuudesta varoittava kortti pyöri perheen juhlapöydässä vaihdellen paikkaa, ja herättäen hilpeyttä juhlavieraissa. Mies askarteli laput myös maidottomille ja gluteenittomille tarjoiluille.

– En uskaltanut pyytää enää munatonta enkä muodotonta kun pelkäsin, että minkälaiset kuvat mies niihin keksii, Joki paljastaa.

Somesuosio yllätti

Perheen lauantaisilla YO-juhlilla olleet nelisenkymmentä vierasta osasivat nauraa miehen vitsille, ja Joen Facebook-ryhmään lisäämä kuva korteista on sekin kerännyt jo lähes kymmenentuhatta peukutusta ja järjettömän määrän kommentteja. 

– Miehelle kauhistelin, että sehän on alle kahdessa tunnissa kerännyt yli 8 000 tykkäystä, Joki kommentoi yllättävää somesuosiotaan.

Patenttia hauskoille allergiakorteille ei ole vielä haettu, mutta pariskunnan tulevilla 50-vuotisjuhlilla saattaa olla jälleen luvassa hullunkurista teekkarihuumoria.

Pasin tekemistä korteista uutisoi ensimmäisenä Aamulehti. 

***

Tämä juhlakakku sopii paremmin gluteenia ja maitotuotteita sietäville juhlijoille.

1:39

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja