Paras rasva pihvin paistamiseen – lopputuloksena mehevät porsaanpihvit!
HK:n Lihakoulun asiantuntija paljastaa, miten paistetaan täydellinen porsaanpihvi. Pelkän voin sijaan pihvin paistossa kannattaa käyttää myös rypsiöljyä!
HK:n liha-asiantuntijan mukaan porsaan fileepihvit kypsyvät pannulla nopeasti, kun pihvit ovat huoneenlämpöisiä ja pannu riittävän kuuma.
Näin paistat täydellisen porsaanpihvin
1. Pyyhi ylimääräinen marinadi
Jos olet marinoinut pihvit tai käytät valmiiksi marinoituja, pyyhi ylimääräinen marinadi pois lihan pinnalta.
2. Paista voissa ja rypsiöljyssä
Pihvien paistamiseen sopii hyvin rypsiöljyn ja voin seos, ja pannu saa olla kuuma. Kun voin vaahto on kadonnut ja voi hieman ruskistunut, voit aloittaa pihvien paistamisen.
3. Älä kääntele pihvejä koko ajan
Anna pihvien olla rauhassa pannulla; niitä ei tarvitse koko ajan käännellä. Kurkista välillä miltä pihvin paistopinta näyttää.
4. Käännä pihvit, kun pinnalle tulee nestettä
Kun lihan pinnalle alkaa muodostua reilusti nestettä, on aika kääntää pihvit. Näin ohuille possunpihveille paistoajaksi riittää 1-2 minuuttia per puoli.
5. Anna pihvien levätä
Paista pihvit vielä toiseltakin puolelta. Pihvien kypsyminen jatkuu vielä hetken sen jälkeen kun otat ne pois pannulta, joten anna niiden levätä hetki folion sisällä ennen ruokailua.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka