Paras rasva pihvin paistamiseen – lopputuloksena mehevät porsaanpihvit!

Shutterstock

HK:n Lihakoulun asiantuntija paljastaa, miten paistetaan täydellinen porsaanpihvi. Pelkän voin sijaan pihvin paistossa kannattaa käyttää myös rypsiöljyä!

HK:n liha-asiantuntijan mukaan porsaan fileepihvit kypsyvät pannulla nopeasti, kun pihvit ovat huoneenlämpöisiä ja pannu riittävän kuuma.

Näin paistat täydellisen porsaanpihvin

1. Pyyhi ylimääräinen marinadi

Jos olet marinoinut pihvit tai käytät valmiiksi marinoituja, pyyhi ylimääräinen marinadi pois lihan pinnalta.

2. Paista voissa ja rypsiöljyssä

Pihvien paistamiseen sopii hyvin rypsiöljyn ja voin seos, ja pannu saa olla kuuma. Kun voin vaahto on kadonnut ja voi hieman ruskistunut, voit aloittaa pihvien paistamisen.

3. Älä kääntele pihvejä koko ajan

Anna pihvien olla rauhassa pannulla; niitä ei tarvitse koko ajan käännellä. Kurkista välillä miltä pihvin paistopinta näyttää.

4. Käännä pihvit, kun pinnalle tulee nestettä

Kun lihan pinnalle alkaa muodostua reilusti nestettä, on aika kääntää pihvit. Näin ohuille possunpihveille paistoajaksi riittää 1-2 minuuttia per puoli.

5. Anna pihvien levätä

Paista pihvit vielä toiseltakin puolelta. Pihvien kypsyminen jatkuu vielä hetken sen jälkeen kun otat ne pois pannulta, joten anna niiden levätä hetki folion sisällä ennen ruokailua.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!