Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paras rasva pihvin paistamiseen – lopputuloksena mehevät porsaanpihvit!

Shutterstock
Julkaistu 02.02.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

HK:n Lihakoulun asiantuntija paljastaa, miten paistetaan täydellinen porsaanpihvi. Pelkän voin sijaan pihvin paistossa kannattaa käyttää myös rypsiöljyä!

HK:n liha-asiantuntijan mukaan porsaan fileepihvit kypsyvät pannulla nopeasti, kun pihvit ovat huoneenlämpöisiä ja pannu riittävän kuuma.

Näin paistat täydellisen porsaanpihvin

1. Pyyhi ylimääräinen marinadi

Jos olet marinoinut pihvit tai käytät valmiiksi marinoituja, pyyhi ylimääräinen marinadi pois lihan pinnalta.

2. Paista voissa ja rypsiöljyssä

Pihvien paistamiseen sopii hyvin rypsiöljyn ja voin seos, ja pannu saa olla kuuma. Kun voin vaahto on kadonnut ja voi hieman ruskistunut, voit aloittaa pihvien paistamisen.

3. Älä kääntele pihvejä koko ajan

Anna pihvien olla rauhassa pannulla; niitä ei tarvitse koko ajan käännellä. Kurkista välillä miltä pihvin paistopinta näyttää.

4. Käännä pihvit, kun pinnalle tulee nestettä

Kun lihan pinnalle alkaa muodostua reilusti nestettä, on aika kääntää pihvit. Näin ohuille possunpihveille paistoajaksi riittää 1-2 minuuttia per puoli.

5. Anna pihvien levätä

Paista pihvit vielä toiseltakin puolelta. Pihvien kypsyminen jatkuu vielä hetken sen jälkeen kun otat ne pois pannulta, joten anna niiden levätä hetki folion sisällä ennen ruokailua.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Maustatko pihvin ennen vai jälkeen paistamisen? Kokki paljastaa oikean tavanParhaan burgerin salaisuus: Tee jauhelihapihville yksinkertainen "sormitemppu"Pihvistä mehevä älyttömän helposti: Joko olet kokeillut "käänteistä paistotekniikkaa"?Vältä yleiset "pannumokat" – 3 tärkeää sääntöä pihvinpaistoonTäydellisen mehevä pihvi älyttömän helposti: Oletko kokeillut ”käänteistä paistotekniikkaa”? Täydellisen hampurilaisen salaisuus: Teethän jauhelihapihville yksinkertaisen "sormitempun"?
LihaPossuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • ti18:04
    Ruoka

    Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissa

  • 22.11.18:01
    Ruoka

    Loistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?

  • 20.11.10:33
    Jauheliha

    Jauhelihahaasteita ei ole vieläkään selätetty – "Ei ole ollut ihan helppo juttu tälle alalle"

  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää