Mainos

Pappa betalar? Uusien perunoiden kilohinta Ruotsissa yli 220 euroa

Moni kauhistelee Suomessa uusien perunoiden kilohintoja keväällä ja kesän alkuvaiheessa, mutta Ruotsissa tällä saralla pistetään vielä paremmaksi.

Suomalaisten uusien perunoiden muutaman kympin kilohinta ei ole mitään verrattuna siihen, mitä ruotsalaiset ovat valmiita maksamaan uusista potuista. Ruotsalaislehti ATL kertoo, että vuoden ensimmäiset ruotsalaiset uudet perunat on myyty peräti 226 euron kilohintaan.

Båstadissa järjestetyssä huutokaupassa kaupattiin kaiken kaikkiaan kolme kolmenkymmenen kilon perunaerää, joista maksettiin yhteensä noin 6 800 euroa. Tämä tarkoittaa sitä, että perunakilosta maksettiin keskimäärin noin 226 euron kilohinta.

Kaikki uudet perunat huutokaupassa osti tukholmalainen tukkuliike Mathem, joka toimittaa ruokaa Ruotsissa kotiinkuljetuksena. Perunoiden myyntituloista puolet lahjoitetaan lasten syöpäsäätiölle.

Perunoita kuninkaalle

Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa juhlii 30.4. syntymäpäiviään ja tämän kunniaksi myös hän saa osan vuoden ensimmäisistä varhaisperunoista. Yritys lahjoittaa 3-4 kiloa tyyriitä uusia perunoita kuninkaalle.

Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Maaseudun Tulevaisuus.

Lähde: ATL

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja