Ostitko tätä margariinia? Becelin kanteen lipsahti virhe, eikä tuote sovikaan kaikille: "Pakkauksessa ei ole mainintaa, vaikka pitäisi olla"

Becel ProActiv takaisinveto
Erä Becel ProActiv Gourmet -margariinia vedettiin myynnistä Suomessa. Shutterstock/Becel

Erä Becel ProActiv Gourmet -margariinia on vedetty myynnistä virheellisten pakkaustietojen vuoksi.

Ruokavirastolle on ilmoitettu Hollannissa valmistetusta margariinista, joka sisältää pakkaustiedoista poiketen maitoa. Tuote ei sovellu meijerituotteille allergisille tai vegaaneille. 

Takaisinveto koskee tuotetta Becel ProActiv Gourmet 450 g margariini, jonka parasta ennen -päiväys on 28-03-2020 ja erätunnus L93261E088.  

Erä vedetty jo myynnistä

Tuotetta on Ruokaviraston tietojen mukaan toimitettu marras-joulukuun vaihteessa Suomeen seuraaville myyjille ja jakelijoille: Kesko, SOK, Minimani-yhtiöt, Kokkolan Halpa-halli, Häijään Säästömarket sekä Pick ´N Pay. Kyseiset toimijat ovat tehneet tuotteen takaisinvedon.

Virhe koskee vain tiettyä erää Becel ProActiv Gourmet -tuotteita, joissa on kannessa Vegaani-logo ja ”100 % kasvipohjainen” -tuotelupaus pakkauksen sivulla. Takaisin vedettävän erän tunnistaa kannen koodista L93261E088. Takaisinveto ei koske muita Becel ProActiv Gourmet -tuotteita.

– Tuote on laadullisesti moitteeton, mutta siinä on tuotantolinjalla tapahtuneen virheen vuoksi puutteelliset ainesosatiedot. Tuotteen pakkauksessa ei ole mainintaa maitotuotteista, vaikka pitäisi olla. Tuote ei sovellu meijerituotteille allergisille tai vegaaneille. Muille tuote on turvallinen käyttää. Takaisinveto koskee vain tätä erää ja makua, margariinin valmistaja Upfield kommentoi tiedotteessaan.

Tuotteen voi palauttaa ostopaikkaan, joka hyvittää takaisin ostohinnan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja