Oluen myynti jatkoi laskuaan: "Olemme tukeneet vuosikymmenien ajan ulkomaisia viinintuottajia"

Päihittääkö kaupan edullisin lager pienpanimon tyyriin oluen? 7:14 Päihittääkö kaupan edullisin lager pienpanimon tyyriin oluen?
KATSO MYÖS VIDEO: Lager-oluet Halpa vs. kallis -makutestissä.

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto tiedottaa kesän ja syksyn juomamyynneistä.

Oluen myynnin lasku jatkuu Suomessa. Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto kertoo jäsenyritysten juomamyynnin laskeneen kotimaassa reilut kymmenen miljoonaa litraa eli 4,6 prosenttia heinä–syyskuussa. 

Alkoholittomien juomien myynti laski liki 7 prosenttia ja alkoholipitoisten juomien määrä reilut 2 prosenttia verrattuna vastaavan aikaan viime vuonna. Olutta, siideriä, long drink -juomia, kivennäisvesiä ja virvoitusjuomia myytiin yhteensä yli 213 miljoonaa litraa.

Olutveroa lasketaan ensi vuoden alusta lähtien. Panimoliitosta muistutetaan, että Suomen olutvero on muutosten jälkeenkin lähes kolme kertaa suurempi kuin Virossa.

– Suomi on olutmaa, mutta me olemme tukeneet vuosikymmenien ajan ulkomaisia viinintuottajia oman panimoteollisuuden sijaan verottamalla olutta kovemmin kuin viiniä. On hienoa, että nyt meillä on hallitus, joka ymmärtää kotimaisen tuotannon ja työpaikkojen merkitystä ja viimein oluen ja viinien välistä veroeroa tasataan, sanoo Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Tuula Loikkanen tiedotteessa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!