SuomiAreenassa käsiteltiin torstaina suomalaisten soiden herkkuja. Tilaisuuden juontanut Saimi Hoyer muistutti, että suolta kannattaa erityisesti kuivana kesänä etsiä myös hyviä ruokasieniä.
Metsähallituksen järjestämässä SuomiAreenan Mitä kuuluu Pori?! -lavaohjelmassa valmistettiin torstaina eräherkkuja suolta löytyvistä aineksista. Tilaisuudessa keskustelivat Metsähallituksen viestintäpäällikkö Aku Ahlholm, eräkokki Tero Pullinen sekä kovana eräilijänä tunnettu juontaja Saimi Hoyer. Hoyer nosti keskustelussa esiin myös lempiaiheensa, ruokasienet.
– Voi hyvänen aika, mikä makuskaala on sienissä. Sieltä löytyy mielettömän pihvin makua, äyriäisen makua, kalan makua, aniksen makua, curryn makua...kun suomalaiset vain löytäisivät ne sienet, Hoyer totesi.
Haperoita ja muita metsän ja soiden aarteita
Hoyerin mukaan moni suomalainen juoksee sateiden tultua kantarellien perässä. Kantarellit ovat toki hyviä ruokasieniä, mutta samalla sienestäjät unohtavat muut metsän antimet.