Oletko ikinä maistanut tätä metsän herkkua? Saimi Hoyer ylistää: "Lihaisa, tulee mieleen pihvin maku"
SuomiAreenassa käsiteltiin torstaina suomalaisten soiden herkkuja. Tilaisuuden juontanut Saimi Hoyer muistutti, että suolta kannattaa erityisesti kuivana kesänä etsiä myös hyviä ruokasieniä.
Metsähallituksen järjestämässä SuomiAreenan Mitä kuuluu Pori?! -lavaohjelmassa valmistettiin torstaina eräherkkuja suolta löytyvistä aineksista. Tilaisuudessa keskustelivat Metsähallituksen viestintäpäällikkö Aku Ahlholm, eräkokki Tero Pullinen sekä kovana eräilijänä tunnettu juontaja Saimi Hoyer. Hoyer nosti keskustelussa esiin myös lempiaiheensa, ruokasienet.
– Voi hyvänen aika, mikä makuskaala on sienissä. Sieltä löytyy mielettömän pihvin makua, äyriäisen makua, kalan makua, aniksen makua, curryn makua...kun suomalaiset vain löytäisivät ne sienet, Hoyer totesi.
Haperoita ja muita metsän ja soiden aarteita
Hoyerin mukaan moni suomalainen juoksee sateiden tultua kantarellien perässä. Kantarellit ovat toki hyviä ruokasieniä, mutta samalla sienestäjät unohtavat muut metsän antimet.
Muista poimia ruoaksi aina vain sieniä, jotka varmasti tunnistat.
– Haperoiden suku on ihan mieletön sienisuku, löytyy huippusieniä. Kannattaa aloittaa helposta, esimeriksi keltahaperosta.Tai punainen isohapero, se on loistava ruokasieni. Lihaisa, tulee pihvin maku mieleen. Soiden laitamilla kasvaa haperoita ja todellakin olen käynyt jopa suolla poimimassa haperoita, Hoyer vinkkaa
Supersienestäjän mukaan erityisesti nyt kuivana kesänä kannattaa suunnata suolle ja soiden reunoille sieniä bongailemaan. Hoyer nostaa haperoiden lisäksi esiin myös toisen sienen, jonka mainitsee kaikkien aikojen lempisienekseen.
– Se on superhyvänmakuinen sieni. Sen voisi nostaa sellaiseksi lajiksi, jonka oppisi tunnistamaan tänä syksynä, Hoyer sanoo.
Mikä on Saimi Hoyerin lempisieni, joka kannattaa hänen mukaansa ehdottomasti opetella tunnistamaan? Katso videolta mielenkiintoinen keskustelu SuomiAreenasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia