0:57

Nyhtökauraa ja mansikoita – tällaisilla herkuilla kansainvälisiä toimittajia hemmotellaan!

Huippukokousta seuraamaan tulleet toimittajat pääsevät nauttimaan mediakeskukseksi muuttuneella Finlandia-talolla suomalaisia herkkuja.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin tapaamista saapuu seuraamaan yli 1400 toimittajaa yli 60 maasta. Finlandia-talolla toimittajille tarjoillaan suomalaisia raaka-aineita, kuten kevätkaalia, maalaiskanaa ja maailmallakin mainetta niittänyttä nyhtöhernettä. 

Helsingin Seudun Ympäristöpalvelu HSY:n twiitin mukaan toimittajille tarjoillaan pulloveden sijaan uudelleen täytettäviä kierrätyspulloja, joihin voidaan laskea maailman parasta hanavettä. 

Videolta pääset kurkistamaan, miltä toimittajille tarjoilut oikein näyttävät. 

Mutta mitä presidentit Suomessa poikein syövät? 

Presidentin kanslian mukaan Trumpin ja Putinin Suomen vierailun aikana aamupala syödään Mäntyniemessä, kun taas myöhäinen työlounas tullaan nauttimaan presidentinlinnan Peilisalissa. Tarjoiltavista ruoista on heitetty ilmoille paljon arvailuja, mutta oman osansa tarjoiluihin tuovat taatusti molempien presidenttien makumieltymykset sekä tiukat turvatoimet.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

BusinessInsider-sivuston mukaan Trumpin lempiruokaa on kypsäksi paistettu pihvi, jonka hän yö ketsupin kera. Trump saattaa olla syömättä 14–16 tuntia, jonka jälkeen hän nauttii erittäin kaloripitoisen illallisen jossain kansainvälisessä pikaruokaravintolassa ruokamyrkytysvaaran välttämiseksi.

Trump ei juo teetä, kahvia, alkoholia tai muuta vastaavia juomia, mutta hänen voidaan sanoa olevan todella kiintynyt dieetti-kolaan. Tietojen mukaan Trump nauttii kolajuomaa peräti 12 tölkkiä päivässä.

Raakoja viiriäisenmunia ja raejuustoa hunajalla

Venäjän presidentti Putinin ruokailua rajoittaa muun muassa se, että Putin ei esimerkiksi saa nauttia ulkomaalaisia elintarvikkeita tai syödä muiden maiden presidenttien tarjoamaa ruokaa. Venäläiset kokit valmistavat presidentin ruoat tiukassa valvonnassa, ja ennen ruokailua koemaistaja maistaa annokset mahdollisen ruokamyrkytysvaaran vuoksi.  

Muun muassa Russia Beyond- ja Foodperesrtoika -sivustojen mukaan Putin syö aamupalaksi puuroa, raejuustoa, hunajaa ja raakoja viiriäisenmunia. Iltapäivisin hän pyrkii syömään hedelmiä ja juomaan piimää, mutta jos näitä tuotteita ei ole saatavilla, hän katsoo parhaakseen olla syömättä mitään. Myös illallinen jää usein välistä kiireiden vuoksi.

Presidentti Sauli Niinistö on puolestaan kertonut Twitterissä suosivansa kasviksia ja syövänsä lihaa vain kerran viikossa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja