Nuoret ravintola-alan ammattilaiset palkittiin – he lähtevät edustamaan Suomea ulkomaille

ravintola
Shutterstock

Suomen merkittävimmän kansainvälisen gastronomisen järjestön, Chaîne des Rôtisseursin, järjestämissä kilpailussa valittiin voittajat edustamaan Suomea ulkomailla.

Rovaniemellä lauantaina 31.1.2015 järjestetyssä kokkikilpailussa valmistettiin kolmen ruokalajin menu neljälle hengelle. Kokkikilpailun voittaja, turkulainen Laura Virolainen, työskentelee Ravintola Smör’ssä. Virolaisen annoskokonaisuus arvioitiin parhaaksi niin makujen kuin keittiötyöskentelynkin suhteen. Edellisen kerran voiton on napannut naiskokki vuonna 2007.

Virolainen lähtee edustamaan Suomea kansainvälisiin Nuorten kokkien mestaruuskilpailuihin Unkarin Budapestiin syyskuussa 2015.

Tampereen Ravintola C:ssä työskentelevä Heidi Mäkinen voitti puolestaan Rovaniemellä järjestetyn Suomen Nuorten sommelierien kilpailun. Lauantaina 31.1. pidetyssä kilpailuissa nuoret ravintola-ammattilaiset kilpailivat teoriakokeen lisäksi käytännön taidoissa kuten punaviinin dekantoimisessa ja samppanjan tarjoilussa.  Mäkinen lähtee syyskuussa edustamaan Suomea kansainvälisiin Nuorten Sommelierin mestaruuskilpailuihin Australiaan.  

Lähde: Paistinkääntäjät ry 

MTV LIFESTYLE

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.