Nujerra iltapäiväväsymys – nämä välipalat piristävät

raejuusto
Shutterstock

Iltapäiväväsymyksen voittamiseen on olemassa muitakin keinoja kuin kuppi kahvia. Kokeile näitä energiatasot nostavia välipaloja.

Kello lyö kolme, hartiat lysähtävät eteen ja silmäluomet alkavat yhtäkkiä tuntua erityisen raskailta. Työt eivät etene. Keität kahvit. Kuulostaako tutulta? Kahvi on tehokas piristäjä, mutta väsymyskohtauksesta voi päästä eroon myös ilman kofeiinia. Pidä mukanasi näitä terveellisiä välipaloja, jolloin voit antaa itsellesi energiaruiskeen heti väsymyksen iskiessä.

Tuore hedelmä ja kourallinen manteleita

Tämä välipala antaa nopeasti energiaa ja on terveellinen. Hedelmän sokeri on luonnollista eikä lisättyä, oli kyse sitten appelsiinista, banaanista tai greipistä. Manteleista saat proteiinia ja hyviä rasvoja. 

Kreikkalainen jogurtti ja marjoja

Jos käytössäsi on jääkaappi, tämä välipala on erinomainen valinta. Kreikkalaisen jogurtin rasva antaa kaipaamaasi energiaa, ja marjoista saat hiilihydraatteja ja vitamiineja. 

Greippiä ja raejuustoa

Valitse vähärasvainen raejuusto, johon sekoitat greipin hedelmälihaa. Raejuusto antaa sinulle proteiinia ja hedelmän hiilihydraatit energiaa. Greipin kirpeys herättää aistit tehokkaasti.

Kuivatut pavut

Kuivatut pavut ovat proteiini- ja kuitupitoinen välipala, jota on helppo kantaa mukana. Rouskuttele kourallinen näitä herkkuja, kun väsymyskohtaus iskee.

Kuivatut hedelmät ja pähkinät

Pähkinöissä on proteiinia ja hyviä rasvoja, kun taas kuivatut hedelmät antavat kaipaamaasi makeutta ja kuituja. Pieni kourallinen tätä sekoitusta on sopiva määrä välipalaksi, sillä kuivatuissa hedelmissä on paljon sokeria.

Proteiinipatukka

Joskus proteiinipatukka voi olla kätevin välipala. Syö mieluiten patukka, joka sisältää täysjyvää ja runsaasti proteiinia.  

Kaakao rasvattomaan maitoon

Vaivaako makeanhimo? Toisinaan väsymys voi johtua nestevajeesta ja kylmä, raikastava juoma riittää parantamaan vireystasoa. Jos kaipaat makeaa, kokeile lasillista kylmää kaakaota rasvattomaan maitoon tehtynä. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja