Ruoat, jotka saattavat tehdä sinut entistä nälkäisemmäksi – joukossa yllätyksiä!

salaatti
Salaattiin kannattaa lisätä proteiinia ja kuitua, jotta se pitää nälän pois pitempään.

Jotkut ruoat saattavat tehdä sinut vain entistä nälkäisemmäksi. Listalta löytyy myös terveellisiä vaihtoehtoja, joiden kuvittelisi olevan hyvä valinta välipalaksi tai ruoaksi.

Daily Mail -sivustolla on lueteltu kahdeksan ruokaa tai juomaa, jotka tekevät meidät oikeasti vain entistä nälkäisemmäksi. Ravitsemusterapeutti Rhiannon Lambert kertoo, mitkä nämä kahdeksan ruokaa ovat ja mistä johtuu, että niistä tulee entistä nälkäisemmäksi. Listalta löytyy sipsien lisäksi myös terveellisiä vaihtoehtoja.

Smoothiekulhot ja hedelmämehut

Nestemäiset välipalat eivät asiantuntijan mukaan yleensä sisällä tarpeeksi kuitua ja proteiinia ja siksi ne eivät täytä vatsaa tarpeeksi. Vaikka smoothiet ja mehut olisivat terveellisiä muuten, niin insuliinipiikki aiheuttaa nälän pian syömisen jälkeen.

Hyvä vinkki on lisätä smoothiekulhoon proteiinijauhetta tai valita mehun sijasta kuitupitoinen smoothie.

Vähäsokeriset välipalapatukat

Välipalapatukoita markkinoidaan yleensä terveellisinä, vähäkalorisina ja vähäsokerisina. Monet välipalapatukoista sisältävät kuitenkin yleensä sukraloosia, joka on keinotekoinen makeutusaine. Sukraloosi nostaa tutkimusten mukaan verensokeria nopeasti ja verensokerin myös laskiessa nopeasti nälkä yllättää.

Vinkkinä välipalapatukan valintaan on se, että kannattaa valita patukka, joka on makeutettu luontaisella makeutusaineella, kuten stevialla tai riisisiirapilla.

Sipsit

Sipsit ovat täynnä suolaa ja kemikaaleja, eivätkä ne sisällä mitään ravintoarvoja. Tutkimuksissa on selvitetty runsaan suolan vaikuttavan nälkäsignaaleihin.

Tavallisten sipsien tilalla kannattaa kokeilla juuressipsejä, jotka on valmistettu kuivatuista juureksista. Niissä on usein myös vähemmän suolaa.

Valmiit salaatit

Salaatti on usein terveellinen ja hyvä vaihtoehto lounaaksi, mutta monissa valmissalaateissa saattaa olla liian vähän proteiinia ja kuitua. Silloin nälkä ei pysy poissa pitkään, vaan tunnet itsesi nopeasti entistä nälkäisemmäksi.

Myös salaateissa olevissa valmiissa kastikkeissa on usein runsaasti sokeria. Kastike kannattaa jättää laittamatta ja korvata se oliiviöljyllä tai balsamicolla.

Myslipatukat

Sokeriset välipalat saavat aikaan vain nälän kasvamisen. Myös kuivatuista hedelmistä vapautuu nopeasti fruktoosia, joka aiheuttaa sokeripiikin.

Parempi vaihtoehto on valmistaa myslipatukoita itse kotona terveellisemmällä ohjeella.

Leivonnaiset

Erilaisten leivosten, kuten croisanttien, sisältämät hiilihydraatit vapautuvat nopeasti vereen. Parempi vaihtoehto on täysjyväviljaa sisältävät tuotteet, joista hiilihydraatit vapautuvat hitaammin ja pitävät sinut siten kylläisenä pidempään.

Täytetyt leivät

Monet saattavat korvata aterian täytetyllä leivällä, mutta se ei ole kovin hyvä vaihtoehto. Täytettyjen leipien ravintoarvot ovat usein vähäiset. Vaalea leipä on ravintoköyhää ja se sisältää myös runsaasti suolaa ja sokeria. 

Leipä on parempi täyttää itse terveellisillä ja monipuolisilla raaka-aineilla. Leiväksi kannattaa valita mieluummin täysjyväleipä.

Alkoholi

Alkoholi vaikuttaa aivoihin ja käskee meitä syömään enemmän kuin normaalisti. Erityisesti erilaiset drinkit kannattaisi ohittaa, sillä ne vain vahvistavat nälkää ja kerryttävät vatsarasvaa. Punaviini on alkoholijuomista paras vaihtoehto kohtuullisesti nautittuna, sillä siinä on runsaasti flavonoideja, vähemmän sokeria ja se on yhdistetty sydämen terveyteen.

Lähde: Dailymail

 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja