Näin moni suomalainen syö aamupalaa

aamupala,-kalori, laihdutus
Shutterstock

Aamiainen on päivän tärkein ateria, mutta kuinka moni suomalainen todella syö aamupalaa joka aamu?

Aamupala on yksi arjen kestopuheenaiheista ja suomalaisetkin jakautuvat niihin, joille ruoka ei aamuisin maistu ja niihin, jotka eivät voi lähteä aamuisin kotoaan ennen kuin jotain on tullut syötyä. Tuore tutkimus selvitti sitä, kuinka moni suomalainen syö aamupalaa joka aamu.

Valtaosalle suomalaisista aamupala maistuu

Selvisi, että 67 prosenttia suomalaisista syö aamupalaa sekä arkena että viikonloppuna. 19 prosenttia tutkimukseen vastanneista kertoi syövänsä aamupalaa silloin tällöin arkisin, mutta lähes aina viikonloppuisin.

Pelkästään viikonloppuisin aamupalaa kertoi syövänsä viisi prosenttia vastaajista ja peräti 9 prosenttia vastaajista myönsi, ettei syö aamupalaa koskaan.

Tutkimus toteutettiin M3-internet-paneelissa 2.–8.9.2014. Vastaajina oli 1172 suomalaista. Tutkimuksen toteutti Fazerin sekä SEK Publicin toimeksiannosta Evidens Oy.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja