Näin moni suomalainen syö aamupalaa

aamupala,-kalori, laihdutus
Shutterstock

Aamiainen on päivän tärkein ateria, mutta kuinka moni suomalainen todella syö aamupalaa joka aamu?

Aamupala on yksi arjen kestopuheenaiheista ja suomalaisetkin jakautuvat niihin, joille ruoka ei aamuisin maistu ja niihin, jotka eivät voi lähteä aamuisin kotoaan ennen kuin jotain on tullut syötyä. Tuore tutkimus selvitti sitä, kuinka moni suomalainen syö aamupalaa joka aamu.

Valtaosalle suomalaisista aamupala maistuu

Selvisi, että 67 prosenttia suomalaisista syö aamupalaa sekä arkena että viikonloppuna. 19 prosenttia tutkimukseen vastanneista kertoi syövänsä aamupalaa silloin tällöin arkisin, mutta lähes aina viikonloppuisin.

Pelkästään viikonloppuisin aamupalaa kertoi syövänsä viisi prosenttia vastaajista ja peräti 9 prosenttia vastaajista myönsi, ettei syö aamupalaa koskaan.

Tutkimus toteutettiin M3-internet-paneelissa 2.–8.9.2014. Vastaajina oli 1172 suomalaista. Tutkimuksen toteutti Fazerin sekä SEK Publicin toimeksiannosta Evidens Oy.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.