Näin kuumana kahvi on parhaimmillaan – harva tietää oikean vastauksen
Tiesitkö, missä lämpötilassa kahvi on makujensa puolesta parhaimmillaan?
Toisille maistuu viileäkin kahvi, ja toiset nauttivat kahvinsa liki tulikuumana. Kahvin ominaisuudet pääsevät kuitenkin parhaiten esille silloin, kun kahvin lämpötila on 70–80 astetta, Coffee Detective -sivusto kertoo. Suurin osa ihmisistä nauttii kahvinsa mieluiten liki 80 asteisena.
Alhainen lämpötila herättää maut
Moni kahviasiantuntija kokee, että kahvi on parhaimmillaan alle 70-asteisena, sillä kuuma lämpötila polttaa suuta ja vaikeuttaa kahvin hienovaraisimpien makujen tunnistamista. Tästä syystä moni asiantuntija maistelee jopa kylmäksi miellettyä kahvia.
Nauti ainakin laatukahvi haaleana
Vaikka joka-aamuisen kahvikupillisen nauttisi tuttuun tapaan kuumana, voi jokainen leikkiä oman elämänsä kahviasiantuntijaa maistelemalla silloin tällöin haaleampaa kahvia. Esimerkiksi erityisen laadukkaiksi tiedettyjä kahvilaatuja voi maistella alle 70-asteisena.
Lähde: Coffee Detective
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje