Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin kuumana kahvi on parhaimmillaan – harva tietää oikean vastauksen

Tiesitkö, kuinka kuumana kahvi on parhaimmillaan?
Tiesitkö, kuinka kuumana kahvi on parhaimmillaan?Shutterstock
Julkaistu 27.10.2015 07:01

MTV LIFESTYLE

Tiesitkö, missä lämpötilassa kahvi on makujensa puolesta parhaimmillaan?

Toisille maistuu viileäkin kahvi, ja toiset nauttivat kahvinsa liki tulikuumana. Kahvin ominaisuudet pääsevät kuitenkin parhaiten esille silloin, kun kahvin lämpötila on 70–80 astetta, Coffee Detective -sivusto kertoo. Suurin osa ihmisistä nauttii kahvinsa mieluiten liki 80 asteisena.

Alhainen lämpötila herättää maut

Moni kahviasiantuntija kokee, että kahvi on parhaimmillaan alle 70-asteisena, sillä kuuma lämpötila polttaa suuta ja vaikeuttaa kahvin hienovaraisimpien makujen tunnistamista. Tästä syystä moni asiantuntija maistelee jopa kylmäksi miellettyä kahvia.

Nauti ainakin laatukahvi haaleana

Vaikka joka-aamuisen kahvikupillisen nauttisi tuttuun tapaan kuumana, voi jokainen leikkiä oman elämänsä kahviasiantuntijaa maistelemalla silloin tällöin haaleampaa kahvia. Esimerkiksi erityisen laadukkaiksi tiedettyjä kahvilaatuja voi maistella alle 70-asteisena.

Lähde: Coffee Detective

Lisää aiheesta:

Kahvi jääkaappiin vai huoneenlämpöön? Älä tee pahinta mokaa säilytyksessä: "Kahvin pahin vihollinen" Et ehkä tiedä, miltä juomasi aamukahvi oikeasti maistuu – tee näin, niin totuus paljastuuTavallisesta suodatinkahvista helposti parempaa: Nämä vinkit jokaisen kahvin ystävän kannattaa painaa mieleenVuoden Barista paljastaa tyypillisen virheen kahvin juonnissa – helposti vältettävissä Yleinen moka saa kahvin maistumaan karmealta – sorrutko tähän? Tiesitkö? Näin kahvia kuuluisi oikeasti maistella
KahviMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kahvi
  • 8.10.07:44
    Terveys ja hyvinvointi

    Näin kahvin valmistustapa vaikuttaa kolesteroliarvoihin

  • 1.10.07:45
    Ravitsemus

    Onko suodatinkahvi terveellistä? Ravitsemusasiantuntija kertoo faktat

  • 27.8.07:46
    Huomenta Suomi

    Säilytätkö avattua kahvipakettia yli viikon? Toimi näin

  • 26.8.07:45
    Tutkimustulokset

    Nyt selvisi paras aika juoda kahvia

  • 25.8.07:43
    Juomat

    Suodatinpussit loppu – voiko ne korvata talouspaperilla?