Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin kuumana kahvi kannattaisi oikeasti nauttia – vastaus voi yllättää

Moni nauttii kahvinsa kuumempana kuin asiantuntijat suosittelevat.
Moni nauttii kahvinsa kuumempana kuin asiantuntijat suosittelevat.Shutterstock
Julkaistu 07.10.2015 09:03

MTV LIFESTYLE

Tiesitkö, kuinka kuuma kahvi on makujensa puolesta parhaimmillaan?

Toisille maistuu viileäkin kahvi, ja toiset nauttivat kahvinsa liki tulikuumana. Kahvin ominaisuudet pääsevät kuitenkin parhaiten esille silloin, kun kahvin lämpötila on 70–80 astetta, Coffee Detective -sivusto kertoo. Suurin osa ihmisistä nauttii kahvinsa mieluiten liki 80 asteisena.

Alhainen lämpötila herättää maut

Moni kahviasiantuntija kokee, että kahvi on parhaimmillaan alle 70-asteisena, sillä kuuma lämpötila polttaa suuta ja vaikeuttaa kahvin hienovaraisimpien makujen tunnistamista. Tästä syystä moni asiantuntija maistelee jopa kylmäksi miellettyä kahvia.

Kuuluisan George Howell Coffeen isä George Howell nautti kahvinsa aina noin 55-asteisena. Moni mieltäisi Howellin kahvin kylmäksi, mutta hän uskoi kahvin parhaiden aromien paljastuvan hyvin alhaisissa lämpötiloissa.

Laadukasta kahvia ei kannata nauttia kuumana

Vaikka joka-aamuisen kahvikupillisen nauttisi tuttuun tapaan kuumana, voi jokainen leikkiä oman elämänsä kahviasiantuntijaa maistelemalla silloin tällöin haaleampaa kahvia. Esimerkiksi erityisen laadukkaiksi tiedettyjä kahvilaatuja voi maistella alle 70-asteisena.

Lähde: Coffee Detective

Lisää aiheesta:

Et ehkä tiedä, miltä juomasi aamukahvi oikeasti maistuu – tee näin, niin totuus paljastuuSaako kahvia uudelleenlämmittää? Totuus mikrottamisesta – asiantuntijat paljastavat korona-ajan kahvivinkin, jota moni ei ole tullut ajatelleeksiTavallisesta suodatinkahvista helposti parempaa: Nämä vinkit jokaisen kahvin ystävän kannattaa painaa mieleenVuoden Barista paljastaa tyypillisen virheen kahvin juonnissa – helposti vältettävissä Yleinen moka saa kahvin maistumaan karmealta – sorrutko tähän? Tiesitkö? Näin kahvia kuuluisi oikeasti maistella
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:44
    Ruoka

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • Eilen10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • Eilen09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 1.11.17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • 31.10.17:47
    Ruoka

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle