Näin keität täydellisen kananmunan

shutterstock_277774451
Kananmunan keittämistäkin on tutkittu. Shutterstock

Monella on kananmunan keittämiseen oma kikkansa, mutta oletko tiennyt, kuinka kananmuna oikeasti kuuluu keittää, jotta lopputulos olisi oppikirjan mukaan täydellinen?

Kananmunan keittämisessä on tärkeää pitää mielessä, että täydellisen keitetyn kananmunan kohdalla keittämisessä on olemassa kaksi erilaista tavoitetta: löysä ja kova muna. Optimaalinen keittoaika määräytyy sen mukaan, kumpaa näistä tavoitteista tavoitellaan.

Täydellisen kovan kananmunan salaisuus

Mirror-lehti kertoo, että paras tapa valmistaa kovaksi keitetty muna on laskea se ensin 30 sekunnin ajaksi kiehuvaan veteen. Tämän jälkeen keitinveteen tulee lisätä jäitä, jotta sen lämpötila laskisi nopeasti. Seuraavaksi vettä kuumennetaan jälleen kiehumispisteeseen saakka, ja tämän jälkeen keittämistä jatketaan 11 minuutin ajan tasan 88 asteessa.

Lähde: Mirror


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja