Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin keität täydellisen kananmunan

Kananmunan keittämistäkin on tutkittu.
Kananmunan keittämistäkin on tutkittu.Shutterstock
Julkaistu 26.10.2015 07:01

MTV LIFESTYLE

Monella on kananmunan keittämiseen oma kikkansa, mutta oletko tiennyt, kuinka kananmuna oikeasti kuuluu keittää, jotta lopputulos olisi oppikirjan mukaan täydellinen?

Kananmunan keittämisessä on tärkeää pitää mielessä, että täydellisen keitetyn kananmunan kohdalla keittämisessä on olemassa kaksi erilaista tavoitetta: löysä ja kova muna. Optimaalinen keittoaika määräytyy sen mukaan, kumpaa näistä tavoitteista tavoitellaan.

Täydellisen kovan kananmunan salaisuus

Mirror-lehti kertoo, että paras tapa valmistaa kovaksi keitetty muna on laskea se ensin 30 sekunnin ajaksi kiehuvaan veteen. Tämän jälkeen keitinveteen tulee lisätä jäitä, jotta sen lämpötila laskisi nopeasti. Seuraavaksi vettä kuumennetaan jälleen kiehumispisteeseen saakka, ja tämän jälkeen keittämistä jatketaan 11 minuutin ajan tasan 88 asteessa.

Lähde: Mirror

Lisää aiheesta:

Tutkijat: Kananmunaa kannattaa keittää 32 minuuttiaMunaatko sinäkin? Ruokakirjailija nimeää virheen, jonka "kaikki tekevät kananmunien keittämisessä"Tyypillinen moka voi pilata kananmunan maun ja rakenteen – ethän keitä aamiaismunia näin?Täydellinen tapa keittää kananmunat: Oletko kokeillut 1+10 -taktiikkaa?Kuva paljastaa, kuinka monta minuuttia kananmunia kannattaa keittää – ota pois liedeltä!Tieteen avulla onnistut taatusti: Näin tiedät, kuinka kypsä kananmuna on – joka kerta!
KananmunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin

  • 20.5.17:01
    Ruoanlaitto

    Ravintolakokkien kikka parhaaseen munakokkeliin – oletko testannut?