Näin keität täydellisen kananmunan
Monella on kananmunan keittämiseen oma kikkansa, mutta oletko tiennyt, kuinka kananmuna oikeasti kuuluu keittää, jotta lopputulos olisi oppikirjan mukaan täydellinen?
Kananmunan keittämisessä on tärkeää pitää mielessä, että täydellisen keitetyn kananmunan kohdalla keittämisessä on olemassa kaksi erilaista tavoitetta: löysä ja kova muna. Optimaalinen keittoaika määräytyy sen mukaan, kumpaa näistä tavoitteista tavoitellaan.
Täydellisen kovan kananmunan salaisuus
Mirror-lehti kertoo, että paras tapa valmistaa kovaksi keitetty muna on laskea se ensin 30 sekunnin ajaksi kiehuvaan veteen. Tämän jälkeen keitinveteen tulee lisätä jäitä, jotta sen lämpötila laskisi nopeasti. Seuraavaksi vettä kuumennetaan jälleen kiehumispisteeseen saakka, ja tämän jälkeen keittämistä jatketaan 11 minuutin ajan tasan 88 asteessa.
Lähde: Mirror
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan