Myöhään syöminen lihottaa – pitääkö väite paikkansa?

shutterstock_276118997
Jos sinulla on usein myöhään illalla nälkä, kannattaa kiinnittää huomiota päivällä nautittuihin aterioihin. Shutterstock

Usein kuulee sanottavan, että myöhään illalla tai yöllä syöminen lihottaa. Pitääkö tämä väite oikeasti paikkansa?

Monesti väitetään, että syöminen kello kuuden jälkeen illalla altistaisi lihomiselle. Oikeasti kellonajalla ei ole vaikutusta lihomiseen, vaan sillä mitä syö.

Ravintoterapeutti Ronald Reagan UCLA Medical Centeristä muistuttaa, ettei iltakuudessa ole mitään sellaista erikoista, minkä jälkeen alkaisi lihota helpommin. Monet työssäkäyvät eivät ehdi valmistaa edes päivällistä ennen kello kuutta illalla.

Rajoittamalla myöhään illalla syömistä on joissain tutkimuksissa saatu aikaan painon putoamista. Tämän taustalla voi olla se, ettei monikaan ihminen herää keskellä yötä syömään salaattia. Usein myöhäisillan tai yön napostelut koostuvat epäterveellisistä ruoista, kuten perunalastuista ja makeisista, joten yösyömisen lopettaminen voi auttaa syömään terveellisemmin.

Brighamin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että kun nuoret miehet lopettivat syömisen iltakuuden ja aamuseitsemän väliseksi ajaksi, laihtuivat he kahdessa viikossa keskimäärin puoli kiloa. Tämä kaikki johtui kuitenkin kilokaloreiden määrästä, sillä lopettaessaan yösyömisen he vähensivät saamaansa kalorimäärää noin 200 kilokalorilla.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!