Keitetyn kananmunan kuoret eivät aina irtoa aivan vaivattomasti, vaikka kananmunat olisi säikäytetty kylmällä vedellä perinteisen niksin mukaan heti keittämisen jälkeen.
Perinteisen säikäyttämiseksi kutsutun niksin mukaan keitetyt kananmunat laitetaan välittömästi kattilasta jääkylmään veteen, jotta kuori irtoaa helposti. Aina tämä ei kuitenkaan riitä, vaan kuori saattaa olla säikäyttämisestä huolimatta vaikea saada irti ilman, että kananmuna vahingoittuu muuten.
Säikäyttämisen lisäksi on olemassa toinen niksi, joka viimeistään takaa sen, ettei pikkuruisia kuorenpalasia tarvitse nyppiä valkuaisen pinnalta. Harva tietää, kananmunat kannattaa kuoria veden alla.
Tee näin:
Laita kananmunat säikäyttämisen jälkeen erilliseen kulhoon, jossa on kädenlämpöistä vettä. Tämän jälkeen kuoren voi rikkoa kopsauttamalla kananmunaa kulhon reunaa vasten. Pidä huoli siitä, että kananmuna on veden alla koko ajan. Kuoriminen helpottuu huomattavasti, kun vesi pääsee valkuaisen ja kalvon väliin.
LUE MYÖS: Kananmunavillitys on vallannut suomalaiset: Kerralla tilataan jopa tuhat munaa
Lähde: food52.com
MTV LIFESTYLE