Munan säikäyttäminen ei riitä! Toimi näin keitetyn kananmunan kanssa
Keitetyn kananmunan kuoret eivät aina irtoa aivan vaivattomasti, vaikka kananmunat olisi säikäytetty kylmällä vedellä perinteisen niksin mukaan heti keittämisen jälkeen.
Perinteisen säikäyttämiseksi kutsutun niksin mukaan keitetyt kananmunat laitetaan välittömästi kattilasta jääkylmään veteen, jotta kuori irtoaa helposti. Aina tämä ei kuitenkaan riitä, vaan kuori saattaa olla säikäyttämisestä huolimatta vaikea saada irti ilman, että kananmuna vahingoittuu muuten.
Säikäyttämisen lisäksi on olemassa toinen niksi, joka viimeistään takaa sen, ettei pikkuruisia kuorenpalasia tarvitse nyppiä valkuaisen pinnalta. Harva tietää, kananmunat kannattaa kuoria veden alla.
Tee näin:
Laita kananmunat säikäyttämisen jälkeen erilliseen kulhoon, jossa on kädenlämpöistä vettä. Tämän jälkeen kuoren voi rikkoa kopsauttamalla kananmunaa kulhon reunaa vasten. Pidä huoli siitä, että kananmuna on veden alla koko ajan. Kuoriminen helpottuu huomattavasti, kun vesi pääsee valkuaisen ja kalvon väliin.
Lähde: food52.com
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka