Muistatko vielä vanhan ajan pillimehut? Legendaariset Trip-pakkaukset ja "kaikkien janoisten sankari"

trip grandi
Trip-mehuja myytiin 1990-luvulle kolmiopakkauksissa. Muistatko myös Kari Grandin? Eckes-Granini/Sami Kojonen

Tutut pillimehut eli Trip-juomat täyttävät tänä vuonna jo 60 vuotta. Muistatko vielä, millaisia juomat olivat ennen? Entä muistuuko mieleen kilpailevan brändin Kari Grandi?

Legendaariset Trip-pillimehut tulivat Suomen markkinoille 60 vuotta sitten. Moni ei ehkä muista, että juomat pakattiin vuodesta 1962 vuoteen 1990 saakka pyramidin muotoiseen kolmiopakkaukseen. 

Juomia valmistava Eckes-Granini Finland Oy kertoo tiedotteessaan, että Trip-juoman pakkaus oli markkinoille tullessaan monen lapsen mielestä jännä. Siitä oli hauskaa etsiä pillireikää. Trip oli tuolloin ensimmäinen, mkaan otettava ja pillillä juotava mehujuoma Suomessa. Aluksi makuina olivat vain appelsiini ja mustaviinimarja.

– Nykyisin Trip on jo substantiivi pillipakkaukselle. Kauppaan mennään ostamaan trippiä, Eckes-Graninilta kerrotaan.

Moni haikailee alkuperäisen 1960-luvun kolmiopakkauksen perään, mutta sitä ei valitettavasti olla palauttamassa markkinoille. Juhlavuoden kunniaksi juoman appelsiiniversioon on kuitenkin tulossa nostalginen retrokuosi. 

Muistatko myös Kari Grandin?

Nykyään pillimehuja valmistaa turkulaisen Eckes-Graninin lisäksi myös moni muu valmistaja. Tripin kilpailijaksi tulivat jo vuonna 1970 Grandi-pillimehut, jotka ovat Valion omistuksessa. Grandi muistetaan Kari Grandi -nimisestä mainoshahmosta, jota kutsuttiin ”kaikkien janoisten sankariksi”. Valion mainoksessa julistettiin aikoinaan:

"Kalifin tytär on kaapattu! Hädissään tyttö huutaa apua, mutta kuuleeko kukaan? Missä on janoisia, siellä on myös Kari Grandi, ja hän tietää miten toimia. Hän on kaikkien janoisten sankari, aikamme legenda, Kari Grandi!"

Lähteet: Eckes-Granini, Valio

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.