Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Muistatko vielä? Tätä 1990-luvun ehdotonta klassikkoherkkua sinäkin olet taatusti maistanut

riisimurokarkit
Riisimurokarkit maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin.Shutterstock
Julkaistu 15.12.2019 09:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Teitkö sinäkin lapsuudessasi herkullisia riisimurokarkkeja? Nämä helpot herkut valmistuvat vain muutamasta ainesosasta – ja vieläpä ilman uunia. 

Kaakaota, riisimurokarkkeja ja kookosrasvaa sisältävät riisimurokarkit ovat klassikko, jonka resepti kannattaa kaivaa jälleen esiin. 

Hyvän maun lisäksi riisimurokarkkien puolesta puhuu se, että niiden tekemiseen voivat osallistua myös perheen pienimmät. 

Jos kaipaat karkkeihin vaihtelua, voit lisätä sekaan myös mausteita, kuten kanelia. Myös mantelilastut, kuivatut marjat ja pähkinät sopivat riisimurokarkkeihin loistavasti. 

Riisimurokarkit

100 g kookosrasvaa
½ dl kaakaojauhetta (tummaa)
2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
7½ dl riisimuroja


Sulata kookosrasva kattilassa ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita rasvaan sihdin läpi kaakao, tomusokeri ja vanilliinisokeri. Lisää joukkoon riisimurot ja sekoita. 

Nostele seoksesta nokareita leivinpaperille tai jaa ne pieniin
makeisvuokiin. Anna kovettua kylmässä.

Resepti: Ruokareseptit

***

Testaa myös suklaalevytalo:

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka