Muistatko vielä? Tätä 1990-luvun ehdotonta klassikkoherkkua sinäkin olet taatusti maistanut

riisimurokarkit
Riisimurokarkit maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin. Shutterstock

Teitkö sinäkin lapsuudessasi herkullisia riisimurokarkkeja? Nämä helpot herkut valmistuvat vain muutamasta ainesosasta – ja vieläpä ilman uunia. 

Kaakaota, riisimurokarkkeja ja kookosrasvaa sisältävät riisimurokarkit ovat klassikko, jonka resepti kannattaa kaivaa jälleen esiin. 

Hyvän maun lisäksi riisimurokarkkien puolesta puhuu se, että niiden tekemiseen voivat osallistua myös perheen pienimmät. 

Jos kaipaat karkkeihin vaihtelua, voit lisätä sekaan myös mausteita, kuten kanelia. Myös mantelilastut, kuivatut marjat ja pähkinät sopivat riisimurokarkkeihin loistavasti. 

Riisimurokarkit

100 g kookosrasvaa
½ dl kaakaojauhetta (tummaa)
2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
7½ dl riisimuroja


Sulata kookosrasva kattilassa ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita rasvaan sihdin läpi kaakao, tomusokeri ja vanilliinisokeri. Lisää joukkoon riisimurot ja sekoita. 

Nostele seoksesta nokareita leivinpaperille tai jaa ne pieniin
makeisvuokiin. Anna kovettua kylmässä.

Resepti: Ruokareseptit

***

Testaa myös suklaalevytalo:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!