Teitkö sinäkin lapsuudessasi herkullisia riisimurokarkkeja? Nämä helpot herkut valmistuvat vain muutamasta ainesosasta – ja vieläpä ilman uunia.
Kaakaota, riisimurokarkkeja ja kookosrasvaa sisältävät riisimurokarkit ovat klassikko, jonka resepti kannattaa kaivaa jälleen esiin.
Hyvän maun lisäksi riisimurokarkkien puolesta puhuu se, että niiden tekemiseen voivat osallistua myös perheen pienimmät.
Jos kaipaat karkkeihin vaihtelua, voit lisätä sekaan myös mausteita, kuten kanelia. Myös mantelilastut, kuivatut marjat ja pähkinät sopivat riisimurokarkkeihin loistavasti.
Riisimurokarkit
100 g kookosrasvaa
½ dl kaakaojauhetta (tummaa)
2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
7½ dl riisimuroja
Sulata kookosrasva kattilassa ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita rasvaan sihdin läpi kaakao, tomusokeri ja vanilliinisokeri. Lisää joukkoon riisimurot ja sekoita.
Nostele seoksesta nokareita leivinpaperille tai jaa ne pieniin
makeisvuokiin. Anna kovettua kylmässä.
Resepti: Ruokareseptit
***
Testaa myös suklaalevytalo:
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.