Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mitä voinmakuiset popcornit todellisuudessa ovat? Et ehkä enää osta, kun saat tietää

Voinmakuiset popcornit ovat monen herkkua, mutta niillä ei todellisuudessa ole mitään tekemistä aidon voin kanssa.
Voinmakuiset popcornit ovat monen herkkua, mutta niillä ei todellisuudessa ole mitään tekemistä aidon voin kanssa.Shutterstock
Julkaistu 17.11.2017 08:23

MTV LIFESTYLE

Jos haluat popcorneihisi aitoa voin makua, kannattaa suosiolla valmistaa ne itse. 

Oletko joskus ripotellut ”voinmakua” popcornien päälle suoraan purkista – siis sitä keltaista jauhetta? Ei varmaan tule yllätyksenä, että tuotteella ei ole mitään tekemistä oikean voin kanssa.

Voinmaku saadaan aikaan aromeilla

Kaupoissa ja elokuvateatterissa myytävät popcornmausteet ovat useimmiten todellisia suola- ja lisäainepommeja. Esimerkiksi voinmakuinen mauste sisältää merkistä riippuen lähinnä sokeria, suolaa ja aromeita. Jauheen väri voidaan saada aikaan esimerkiksi maustekurkumalla.

Suomalaisvalmisteinen voinmakuinen mauste sisältää: Glukoosia, maltodekstriinia (maissi), aromeita (voi), suolaa 5,2%, uutteeita (kurkuma), E551 (piidioksidi eli paakkuuntumisenestoaine ja kiillotusaine)

Amerikkalaisvalmisteinen voinmakuinen mauste sisältää:
Osittain hydrattua soijaöljyä, suolaa, beetakaroteenia, Tertiaarista butyylihydrokinonia (synteettinen säilöntäaine), polydimetyylisiloksaania (silikoni-pohjainen kemiallinen kemikaali, joka estää vaahtoamisen) sekä voiaromia.

Tuotteilla ei siis ole mitään tekemistä aidon voin kanssa, kuten jo nimestäkin voi toki päätellä. Voinmakuinen ei ole voita.

Sama pätee mikropopcorneihin. Tältä näyttää voinmakuisten mikropoppareiden ainesosaluettelo:

Voinmakuiset mikropopcornit:

Maissinjyvät (76,4%), palmuöljy, suola, luontainen aromi, hapettumisenestoaine (rosmariiniuute).

Tee kotona maukkaita popcorneja

Unohda valmiit mikropopparit! Kokeile popcornien valmistamista kotona kattilassa. 

1. Laita kattilaan lämpenemään noin kolme ruokalusikallista öljyä - esimerkiksi rypsiöljy kestää hyvin kuumentamisen. Tässä vaiheessa öljyn joukkoon kannattaa lisätä muutama testijyvä ennen kuin kattilan kansi suljetaan.

VINKKI: Jos haluat aitoa voin makua poppareiden, valmista ne ruskistetussa voissa!

2. Jyvien poksahtaessa voidaan olla varmoja siitä, että öljyn lämpötila on oikea. Ota kattila pois liedeltä ja lisää öljyn joukkoon noin desilitra popcornin jyviä ja sulje kansi.

3. Nosta kattila takaisin liedelle kun jyvät alkavat poksahdella ja heiluttele kevyesti kattilaa liedellä. Älä ota kantta pois.

4. Kun poksahtelut hidastuvat, ota kattila pois levyltä.

5. Herkuttele!

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Ravitsemusasiantuntijat syynäsivät uuden Crème Bonjourin – tässä tuomioJulissa paljastaa kekseliään vinkkinsä: Näin saat lisättyä poppareihin voita ilman ärsyttäviä haittapuoliaTäydellisten kattilapoppareiden salaisuus – näin saat voin levittymään tasaisesti popcorneihinÄlä sorru mikropoppareihin! Tässä paras tapa valmistaa täydelliset popcornit kotonaKokkien rakastama hittirasva, jota sinunkin täytyy kokeilla: Supervoi, joka päihittää oliiviöljyn ja tekee ruoasta täydellistä10 ainesosaa, jotka keittiöstäsi pitäisi löytyä: Näiden avulla teet entistä parempaa ruokaa!
MausteetPikaruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Mausteet
  • 23.9.17:17
    Ruoka

    Tiesitkö tätä ketsuppikikkaa? Viimeisetkin tipat pullosta ulos

  • 27.6.07:46
    Ruoka

    Mitä on misotahna?

  • 7.6.09:43
    Ruoka

    Tätä soijakastiketta ei kannata syödä sushin kanssa

  • 6.6.17:31
    Ruoka

    Mitä eroa on kuminalla ja juustokuminalla?

  • 22.5.07:43
    Ruoka

    Käytätkö sinäkin suola- ja pippurimyllyä väärin?