Jos haluat popcorneihisi aitoa voin makua, kannattaa suosiolla valmistaa ne itse.
Oletko joskus ripotellut ”voinmakua” popcornien päälle suoraan purkista – siis sitä keltaista jauhetta? Ei varmaan tule yllätyksenä, että tuotteella ei ole mitään tekemistä oikean voin kanssa.
Voinmaku saadaan aikaan aromeilla
Kaupoissa ja elokuvateatterissa myytävät popcornmausteet ovat useimmiten todellisia suola- ja lisäainepommeja. Esimerkiksi voinmakuinen mauste sisältää merkistä riippuen lähinnä sokeria, suolaa ja aromeita. Jauheen väri voidaan saada aikaan esimerkiksi maustekurkumalla.
Suomalaisvalmisteinen voinmakuinen mauste sisältää: Glukoosia, maltodekstriinia (maissi), aromeita (voi), suolaa 5,2%, uutteeita (kurkuma), E551 (piidioksidi eli paakkuuntumisenestoaine ja kiillotusaine)
Amerikkalaisvalmisteinen voinmakuinen mauste sisältää:
Osittain hydrattua soijaöljyä, suolaa, beetakaroteenia, Tertiaarista butyylihydrokinonia (synteettinen säilöntäaine), polydimetyylisiloksaania (silikoni-pohjainen kemiallinen kemikaali, joka estää vaahtoamisen) sekä voiaromia. 
Tuotteilla ei siis ole mitään tekemistä aidon voin kanssa, kuten jo nimestäkin voi toki päätellä. Voinmakuinen ei ole voita.
Sama pätee mikropopcorneihin. Tältä näyttää voinmakuisten mikropoppareiden ainesosaluettelo:
