Mitä sinunkin täytyy tietää pikapuuroista, ennen kuin syöt niitä!

Marjat puuro vadelma
Kun puuron maustaa itse, on helpompi vältellä ylimääräisiä sokereita ja suolaa. Shutterstock

Muista tarkistaa pikapuuron pakkaus, ennen kuin syöt sitä.

Suomalaiset ovat hulluna puuroon ja varsinkin täysjyväpuuroja pidetään oikeana terveystuotteena. Puurot, erityisesti kaura-, ruis-, ohra- ja useamman viljan puurot sisältävät runsaasti kuituja. Täysjyväviljan on todettu tekevän hyvää suoliston bakteereille, alentavan verenpainetta ja diabetesriskiä.

Ei ole kuitenkaan aivan sama millaisista hiutaleista puuron valmistaa. Kiireessä pikapuurohiutaleet ovat näppäriä ja valmistuvat tavallisia hiutaleita nopeammin. Niiden ravintoarvot saattavat kuitenkin yllättää negatiivisesti.

Vuonna 2015 Kuluttaja -lehti vertaili Suomessa myytäviä pikapuuroja. Ensinnäkin niiden kilohinta saattoi nousta jopa 14-kertaiseksi.

Pikapuurot voivat olla sokeripommeja

Tarkempi tarkastelu osoitti myös usean puuron oikeaksi sokeripommiksi. Osassa puuroista oli myös suolaa yli suositusten.

Toki tavallisistakin hiutaleista valmistetun aamupuuron terveellisyys riippuu siitä, nauttiiko sen yleensä maidon vai hillovuoren kanssa.

Jos maustamaton puuro tympäisee, kannattaa puuroa virittää esimerkiksi tuoreilla marjoilla, hedelmillä, pähkinöillä ja siemenillä.

Lisäksi kannattaa kokeilla välillä vaihtelun vuoksi tuorepuuron valmistamista tai puurohiutaleiden pyöräyttämistä aamu-smoothien joukkoon.

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja