Mitä jokaisen täytyy tietää pikapuuroista ennen niiden syömistä
Suomalaiset ovat hulluna puuroon ja varsinkin täysjyväpuuroja pidetään oikeana terveystuotteena. Puurot, erityisesti kaura-, ruis-, ohra- ja useamman viljan puurot sisältävät runsaasti kuituja. Täysjyväviljan on todettu tekevän hyvää suoliston bakteereille, alentavan verenpainetta ja diabetesriskiä.
Ei ole kuitenkaan aivan sama millaisista hiutaleista puuron valmistaa. Kiireessä pikapuurohiutaleet ovat näppäriä ja valmistuvat tavallisia hiutaleita nopeammin. Niiden ravintoarvot saattavat kuitenkin yllättää negatiivisesti.
Vuonna 2015 Kuluttaja -lehti vertaili Suomessa myytäviä pikapuuroja. Ensinnäkin niiden kilohinta saattoi nousta jopa 14-kertaiseksi.
Pikapuurot voivat olla sokeripommeja
Tarkempi tarkastelu osoitti myös usean puuron oikeaksi sokeripommiksi. Osassa puuroista oli myös suolaa yli suositusten.
Toki tavallisistakin hiutaleista valmistetun aamupuuron terveellisyys riippuu siitä, nauttiiko sen yleensä maidon vai hillovuoren kanssa.
Jos maustamaton puuro tympäisee, kannattaa puuroa virittää esimerkiksi tuoreilla marjoilla, hedelmillä, pähkinöillä ja siemenillä.
Lisäksi kannattaa kokeilla välillä vaihtelun vuoksi tuorepuuron valmistamista tai puurohiutaleiden pyöräyttämistä aamu-smoothien joukkoon.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan