Merkittävä vaikutus terveyteen – näitä rasvaisia ruokia kannattaa syödä!

kala
Lohi on erityisen terveellistä sen sisältämien omega3-rasvahappojen ansiosta. Shutterstock

Paljon rasvaista kalaa, pähkinöitä ja siemeniä sisältävä ruokavalio voi laskea merkittävästi sydänkohtauksen riskiä.

Makrillin ja lohen kaltaiset rasvaiset kalat sisältävät korkeita määriä omega3-rasvahappoja. Kasvikunnassa vastaavaa, hyvälaatuista rasvaa sisältävät etenkin pähkinät ja siemenet. Ympäri maailmaa koottujen tutkimustulosten vertailussa saatiin entistä vahvempia viitteitä siitä, että näiden terveellisten rasvojen syöminen todella kannattaa.

Hyvillä rasvoilla positiivinen vaikutus sydämen terveyteen

Tutkijat vertailivat kaiken kaikkiaan 16 eri maassa tehtyjä tutkimuksia, joita vertailuun otettiin kaiken kaikkiaan 19. Näihin tutkimuksiin on vuosien saatossa osallistunut kaiken kaikkiaan 45 637 ihmistä.

Tutkimusten vertailussa saatiin selville, että hyviä riittävästi hyviä rasvoja sisältävä ruokavalio voi pienentää sydänkohtauksen riskiä peräti kymmenellä prosentilla. British Heart Foundationin ravitsemusterapeutti Victoria Taylorin mukaan etenkin rasvaisen kalan syöminen on tästä syystä suositeltavaa osana terveellistä ruokavaliota.

– Siihen on vielä matkaa, että ihmiset alkavat noudattamaan suosituksia, Taylor toteaa.

Lähde: Daily Mail 

Katso video ja opi fileroimaan ahven ruodottomaksi!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!