Menikö lisäaineiden käyttö liian pitkälle? Leivos säilynyt muuttumattomana käsittämättömät 40 vuotta
Onko lisä- ja säilöntäaineiden käyttö mennyt jo liian pitkälle, jos leivos säilyy muuttumattomana 40 vuotta?
Entinen kemianopettaja Roger Bennatti aloitti päätti tehdä kokeen Twinkies-leivonnaisella vuonna 1976. Hän asetti käärestään kuoritun kermalla täytetyn leivonnaisen purkkiin ja jätti sen paikoilleen katsoakseen silloisen kemianluokkansa kanssa, mitä leivokselle tapahtuisi. Paljonpa ei tapahtunut.
Bennatti jäi eläkkeelle vuonna 2005, jolloin hän antoi leivonnaisen Libby Rosemeierille, joka on siitä asti säilyttänyt lasipurkkia ylpeänä toimistossaan. 11 lisävuodessakaan muutoksen merkkejä ei ole juuri ilmaantunut. 70-luvulta peräisin oleva Twinkie näyttää edelleen varsin tuoreelta.
Lähde: Mashable
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan