McDonald's palauttaa myyntiin himoitun 1990-luvun kastikkeen – litrahinta voi nousta tuhansiin euroihin

Oletko koskaan kuullut tästä kulttimaineen saavuttaneesta McDonald's-dipistä? 0:56 Oletko koskaan kuullut tästä kulttimaineen saavuttaneesta McDonald's-dipistä?
Videolla: Miksi McDonald'sin Szechuan-kastike on ilmiö ja miksi siitä maksetaan huimia hintoja?

Pikaruokajätti McDonald’s julkisti ilouutisia legendaarisen kastikkeen faneille Yhdysvalloissa.

McDonald’s palauttaa hetkellisesti myyntiin ilmiöksi nousseen Szechuan-kastikkeensa Yhdysvalloissa. Asiasta kertoo muun muassa ruokalehti Food & Wine. Kastikkeen fanien täytyy kuitenkin toimia ripeästi, sillä soosia myydään pikaruokaketjun sovelluksen kautta vain niin kauan kuin varastoa riittää maaliskuun viimeisestä päivästä alkaen.

Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, Szechuan-kastike myydään ravintoloista loppuun hetkessä ja tämän jälkeen soosista pyydetään huimia hintoja nettihuutokaupoissa.

McDonald'silta kryptinen twiitti

McDonald’s ilmoitti kastikkeen paluusta kryptisen twiitin ja Times Squarella nähdyn mainoksen voimin. Twiitissä oli puhelinnumero ja teksti ”sinun pitäisi tekstata minulle seuraavasta kastikejulkaisusta”. Twiitin puhelinnumero vastasi tekstiä 70S-ZEC-HUAN.

Myöhemmin McDonald’s vahvisti kastikkeen paluun toisella twiitillä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Miksi McDonald'sin szechuan-kastike on ilmiö?

MTV Uutiset kertoi jo vuonna 2017 szechuan-kastikeilmiöstä. Tuolloin McDonald’s palautti soosin päivän ajaksi myyntiin, koska se oli noussut monen pakkomielteeksi Rick & Morty -animaatiosarjan erään jakson vuoksi. Jakson myötä Szechuan-kastiketta koskevat Google-haut nousivat räjähdysmäisesti ja ihmiset vaativat soosia takaisin myyntiin erilaisin nettiadressein.

Kun kastike sitten palautui myyntiin, sitä kaupattiin nettihuutokaupoissa tuhansien eurojen litrahintaan. Eräs nuori nainen myös vaihtoi Volkswagen Golfinsa yhteen Szechuan-kastikepakettiin.

Kyseessä on nyt neljäs kerta, kun 1998 julkaistua kastiketta on saatavilla McDonald’sissa. Kastiketta on tiettävästi ollut saatavilla joskus myös Suomen McDonald’seissa.

Katso videolta artikkelin yltä, miksi McDonald'sin Szechuan-kastike on ilmiö ja mihin Disney-elokuvaan sen lanseeraus liittyy.

Katso myös: Oletko huomannut tämän yksityiskohdan McDonald'sin nugeteissa?

Oletko huomannut tämän yksityiskohdan McDonald'sin nugeteissa? 0:31
Oletko huomannut tätä yksityiskohtaa nugeteissa?

Lähde: Food & Wine

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat