Mausta suolalla tai grillaa – oletko koskaan syönyt vesimelonia näin?

meloni_grillattu
Shutterstock

Vesimelonia syödään usein sellaisenaan, mutta tuttu kesäinen hedelmä sopii erinomaisesti niin makeiden kuin suolaisten ruokien valmistukseen. Kokeile uusia valmistustapoja ja ylläty!

Vesimeloni sisältää yli 90 prosenttia vettä, mutta vain vähän kaloreita. Tämän vuoksi melonia voikin syödä huoletta. Kokeile valmistaa vesimelonia uusilla tavoilla!

Mausta suolalla

Vesimelonia tarjoillaan usein jälkiruokana, mutta se sopii hyvin myös suolaisiin ruokiin. Kokeile maustaa vesimeloni suolalla, jolloin melonin maut pääsevät hyvin oikeuksiinsa. Tarjoile vesimeloni egyptiläiseen tapaan fetajuuston kanssa. 

Hurauta keitoksi

Vesimelonin voi hurauttaa raikkaaksi keitoksi tehosekoittimella. Tarjoile keitto kesäisenä alkupalana tai tapaksena snapsilasista. 

Pakasta mehujäitä

Pakasta vesimelonin paloja, ja lisää niitä smoothieisiin tai juomien sekaan. Jäiset melonin palat antavat juomiin raikkautta. Kokeile myös leikata melonista haluamasi kokoisia paloja, ja pakasta ne tikkujen kanssa. Saat helposti kotitekoisia mehujäitä.

Grillaa lisukkeeksi

Vesimeloni ei ole ainoastaan kylmänä nautittava herkku, vaan se toimii hyvin myös grillattuna. Lämmin vesimeloni sopii erityisen hyvin hunajan ja limen kanssa tarjoiltuna, tai suolaisena versiona sipulin ja balsamicon seurana.

Lähteet: foodchannel.com, kasvikset.fi

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja