Mausta suolalla tai grillaa – oletko koskaan syönyt vesimelonia näin?
Vesimelonia syödään usein sellaisenaan, mutta tuttu kesäinen hedelmä sopii erinomaisesti niin makeiden kuin suolaisten ruokien valmistukseen. Kokeile uusia valmistustapoja ja ylläty!
Vesimeloni sisältää yli 90 prosenttia vettä, mutta vain vähän kaloreita. Tämän vuoksi melonia voikin syödä huoletta. Kokeile valmistaa vesimelonia uusilla tavoilla!
Mausta suolalla
Vesimelonia tarjoillaan usein jälkiruokana, mutta se sopii hyvin myös suolaisiin ruokiin. Kokeile maustaa vesimeloni suolalla, jolloin melonin maut pääsevät hyvin oikeuksiinsa. Tarjoile vesimeloni egyptiläiseen tapaan fetajuuston kanssa.
Hurauta keitoksi
Vesimelonin voi hurauttaa raikkaaksi keitoksi tehosekoittimella. Tarjoile keitto kesäisenä alkupalana tai tapaksena snapsilasista.
Pakasta mehujäitä
Pakasta vesimelonin paloja, ja lisää niitä smoothieisiin tai juomien sekaan. Jäiset melonin palat antavat juomiin raikkautta. Kokeile myös leikata melonista haluamasi kokoisia paloja, ja pakasta ne tikkujen kanssa. Saat helposti kotitekoisia mehujäitä.
Grillaa lisukkeeksi
Vesimeloni ei ole ainoastaan kylmänä nautittava herkku, vaan se toimii hyvin myös grillattuna. Lämmin vesimeloni sopii erityisen hyvin hunajan ja limen kanssa tarjoiltuna, tai suolaisena versiona sipulin ja balsamicon seurana.
Lähteet: foodchannel.com, kasvikset.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti